گچساران - ايرنا- درحاليكه كمتر از يك ماه تا آغاز فصل بهار و رستاخيز طبيعت باقي مانده است در شهرستان باشت 2 جلوه زيباي برف در كوه خامي و طبيعت سرسبز بهاري در دامنه هاي آن خودنمايي مي كند.

به گزارش ايرنا، اين روزها در حاليكه كوه سترگ و سه هزار و 200متري خامي لباس سپيد برف به تن دارد و در خواب زمستاني است شكوفه هاي بادام و بلوط در دامنه ها ،تپه ماهورهاي سرسبز و دشت هاي پر از گلهاي رنگارنگ شهرستان باشت ، شكوه زيبايي هاي طبيعت را به تصوير كشيده است.
جاذبه هاي ديدني اين خطه به دليل آب و هواي مطلوب ، قرار داشتن در مسير جاده ارتباطي استان هاي فارس و خوزستان ،در آخرين ماه زمستان مقصد گردشگراني از سراسر كشور شده است.
بهار سرمست باشت آنقدر جذاب و دلرباست كه مستندسازان برنامه همسفر از شبكه مستند سيماي جمهوري اسلامي ايران را هم به اين خطه كشانده است.
اين شهرستان با حدود 22 هزار نفر جمعيت در 110 كيلومتري جنوب ياسوج مركز كهگيلويه و بويراحمد قرار دارد.
باشت 14 جاذبه تاريخي و طبيعي شاخص دارد.
براساس گزارش ها ساليانه بيش از 500 هزار نفر از جاذبه‌هاي گردشگري اين شهرستان بازديد مي‌كنند كه در ميان آنها حداقل 500 جهانگرد خارجي هم به چشم مي خورد.

** تفرجگاه شلال دون
تفرجگاه شلال دون با پوشش جنگلي بلوط ، زيباترين جلوه سرمستي طبيعت در آستانه فصل بهار است.
اين پارك طبيعي 30 هكتاري به دليل قرار گرفتن در كنار جاده ارتباطي گچساران - شيراز ،محل استراحت هزاران مسافري است كه قصد سفر به استان هاي جنوبي كشور را دارند.

**رود رونه آميزه اي از هنرمندي انسان و طبيعت
منطقه گردشگري رود رونه به طول سه كيلمتر از ديگر زيبايي هاي طبيعت بكر باشت است.
آب سرد و گوارا، سايه سار درختان انگور، انجير، توت وحشي، گردو، رايحه خوش بوته هاي پونه، آب و هواي دلپذير و وجود قلعه ها، اين منطقه را به بهشتي رويايي تبديل كرده است.
غار بزرگ معروف به اشكفت مير محمد ظاهري كه در بلندي يكي از ديگر جاذبه هاي تاريخي و گردشگري اين منطقه است تجلي قدمت اين ديار است.
منطقه زيباي گردشگري «رود رونه» در 10 كيلومتري غرب شهرستان باشت و يك كيلومتري روستاي تلچگاه قرار دارد.

**روستاي لار تجلي اعجاز طبيعت و تاريخ كهن
درخت كهنسال سرو دشت لار در كنار آتشكده اين كوه آميزه اي از شاهكارهاي تاريخ و طبيعت است.
اين درخت 2770 سال عمر، 40 متر طول و هفت متر عرض دارد.
وجود 2 منطقه ييلاق و قشلاق، ذخيره گاه هاي گياه خوراكي جاشير و بقاياي شهر قديمي لارندان از گنجينه هاي منحصر به فرد روستاي لار است.

** روستاي سراببيز مقصد سياحتي و زيارتي
بقعه متبركه امامزاده سيد محمد(ع)، تالاب آب، گل‌هاي سفيد چشمه برم سيماي كم نظيري به اين روستا داده است.

** روستاي سنگي نيمدور
روستاي نيمدور باشت به دليل وجود سنگ ها و چشمه سارها يكي از مناطق منحصر به فرد استان كهگيلويه و بويراحمد است .
وجود سنگ هاي بزرگ و شگفت انگيز در اين روستا به اندازه اي مشهود است كه بسياري از مكان هاي اين روستا با نام سنگ ها نامگذاري شده، به عنوان مثال سنگ كنار مسج يا سنگ گله كه محل استراحت گله هاي گوسفند بوده است.
وجود سه جايگاه بزرگ با نام دو سنگي كه براي در امان ماندن چوپان ها از باد و باران از آن استفاده مي شد از ديگر جاذبه هاي طبيعي اين روستاست.
به طور خلاصه 20 سنگ بزرگ كه مهمترين آن به شكل يال اسب است و به زبان محلي برد يال نام دارد در اين روستا خودنمايي مي كند.
وجود دو اشكفت يا غار بزرگ كه مكان استراحت 20 نفر را دارد و در فصل تابستان به دليل خنكي هوا افراد در آن استراحت مي كردند از شگفتي هاي طبيعت در اين روستاست.
10 چشمه آب سرد و آبشار كه 6 چشمه آن دائمي است، وجود امامزاده ابراهيم (ع) و امامزاده اسماعيل (ع) و قدمگاه هايي كه مورد احترام مردم بوده از سويي و باغ هاي انگور، انار و انجير از ديگر زيبايي هاي طبيعي اين روستاست.

**روستاي شادگان
رودخانه فصلي باشت، آبشار زيبا و منحصر به فرد گله جني، پوشش گل هاي وحشي و لاله هاي سرخ فام طبيعت رويايي و منحصر به فردي به اين روستا بخشيده است.
امامزاده هاي شادگان با نام محلي دو پير خفته با معماري ساده و گچي از ديگر جاذبه هاي ديدني اين روستاست.

** پل تاريخي پريم
پل بريم از بناهاي به جا مانده از دوره ساسانيان است.
پل تاريخي بريم باشت به صورت طاق هاي كماني بهم پيوسته شكل گرفته و محل عبور تجارت و مبادله فرهنگ مردمان دور و نزديك در گذشته ها بوده است.
پل بريم شهرستان باشت داراي 13 دهانه به طول 80 متر مربع است.
اين مكان ديدني در حدود هشت كيلومتري شهر باشت و جنب روستاي چم بلبل قرار دارد.

**زيرساخت هاي گردشگري
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري باشت گفت: 40 زيرساخت گردشگري شامل اردوگاه هاي تفريحي، محتمع هاي رفاهي،رستوران هاي بين راهي و سرويس هاي بهداشتي در اين شهرستان براي پذيرايي از گردشگران ايجاد شده است.
صادق ماندني زاده اظهار كرد: در برخي مناطق گردشگري مانند رود رونه، سيد محمد (ع) سرابيز، شلالدون و سيد شمش الدين (ع) اردوگاه هاي گردشگري آماده پذيرايي از مسافران است.
وي ابراز داشت: كميته هاي ده گانه پذيرايي از گردشگران شهرستان تشكيل شده است و همه دستگاه هاي اجرايي مصمم هستند با تعامل با يكديگر سفري خاطره انگيز براي گردشگران رقم بزنند.
شهردار باشت نيز گفت: اين شهر با بوستان هاي زيبا آماده اسكان گردشگران در شب است.
سيد لطف الله موسوي افزود: پارك تپه اي با آبشار مصنوعي آميزه اي از طبيعت و تلاش انسان براي فراهم كردن لحظاتي خوش براي رفاه گردشگران است.
8143/1662