به گزارش خبرنگار علمی ایرنا از بنیاد مصطفی (ص)، «زینب حمیدزاده» روز چهارشنبه در آیین افتتاحیه پنجمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در كشورهای اسلامی به میزبانی دانشگاه كراچی پاكستان با اشاره به سوابق دیرین كشورهای اسلامی در زمینه دستاوردهای علمی اظهار داشت: بدون دیپلماسی علمی، رسیدن به دستاوردهای مهم در این حوزه ممكن نیست.
وی افزود: با وجود دستاوردهای مهم ودرخشان كشورها در زمینه علمی، فقدان ارتباطات علمی موثر بین جوامع علمی مشهود است و اولین گام برای حل این مشكل ایجاد شبكهای موثر از دانشمندان و متخصصان مسلمان است.
حمیدزاده با اشاره به اقدامات بنیاد مصطفی (ص) در این زمینه اظهار داشت: نشست استپ با هدف ایجاد فضای همكاری بین دانشمندان مسلمان، شناخت دانشمندان و تواناییهای آنان در زمینههای مختلف برگزار میشود.
**اسلام تفاوتی بین زن و مرد در رشد تواناییها قائل نیست
مشاور امور بانوان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به دیدگاه اسلام در مورد تساوی زن و مرد در دست یافتن به حیات طیبه یادآور شد: این امر نشان میدهد تفاوتی بین زن و مرد در زمینه رشد تواناییهای آنان وجود ندارد.
وی با تاكید بر ضرورت ایجاد فرصتهای مساوی برای دانشمندان در حوزههای مختلف دانش، مدیریت و سیاست گفت: آمارها نشان میدهد تفاوت زیادی بین زنان و مردان در حوزه تحصیلات تكمیلی و همچنین تشكیل مراكز تحقیقاتی و حضور زنان در این مراكز وجود دارد.
** 20 درصد شركتهای دانشبنیان ایرانی در اختیار زنان است
حمیدزاده كه به عنوان نماینده معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در این نشست سخن میگفت با اشاره به تلاش كشورهای مختلف در زمینه توانمندسازی زنان بیان داشت: ایران در كنار همه فعالیتهای علمی و فناوری، تاسیس شركتهای دانشبنیان را در دستور كار خود قرار داده است و با در نظر گرفتن تعداد قابل توجه دانشجویان زن در دانشگاهها به دنبال افزایش مشاركت زنان در حوزه دانشبنیان است.
وی بیان كرد: آمارها نشان میدهد 20 درصد شركتهای دانشبنیان، امروز توسط زنان تاسیس شده و با توجه به توانمندیهای زنان و افزایش حمایتها انتظار داریم این میزان به 40 درصد برسد.
پنجمین دوره نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در كشورهای اسلامی، در زیرشاخههای بیماریهای واگیر و غیرواگیر در حوزه سلامت با موضوعات پیشگیری، تشخیص و درمان 8 تا 11 اسفند در دانشگاه كراچی در حال برگزاری است.
یكی از فعالیتهای كلیدی پنجمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در كشورهای اسلامی، تاكید بر نقش دانشمندان زن جهان اسلام در توسعه علم و فناوری و حضور پررنگ آنان در این دوره از نشست استپ خواهد بود.
این دوره از نشست استپ، به بررسی چالشهای جهان اسلام درحوزه سلامت میپردازد و تازهترین رویكردها و دستاوردهای دارویی برای مواجه با این چالشها در آن بررسی میشود.
در حاشیه برگزاری پنجمین نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در كشورهای اسلامی، سومین نمایشگاه آشنایی صنایع با دستاوردهای دانشمندان جهان اسلام نیز برپا میشود و شركتها و سرمایهگذاران، همراه مهندسان و دانشمندانی كه در تولیدات و خدمات جدید، موفقیتهایی را كسب كردهاند، در این نشست چهار روزه با یكدیگر دیدار خواهند كرد. نشست ایسا همزمان با نشست استپ در دانشگاه كراچی ادامه خواهد داشت.
نشست تبادل تجربیات علم و فناوری (STEP) در كشورهای اسلامی، فرصتی خواهد بود تا دانشمندان كشورهای اسلامی و محققان جهان اسلام با یكدیگر دیدار كرده و دستاوردها و تجربیات موفق خود را برای یكدیگر و همچنین دانشمندان جوان به اشتراك بگذارند.
علمی** 9340** 1055
تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۸
تهران- ایرنا- مشاور امور بانوان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به نقش پررنگ زنان در تولید و تجاریسازی دانش گفت: اكنون 20 درصد شركتهای دانشبنیان ایرانی توسط زنان تاسیس شده یا اداره میشود.