زینب حمیدزاده روز سه شنبه در مراسم افتتاحیه مرکز نوآوری بانوان در دانشگاه علم و صنعت ایران که با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری و محمد مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برگزار شد، افزود: در بررسی انجام شده مشخص شد که درچهار سال اخیر تعداد دانش آموختگان زن در کشور نسبت به ابتدای انقلاب ، ۱۷ برابر شده است و تحصیلات آنها در سطح کارشناسی به بالا قرار دارد.
وی بیان کرد: در حال حاضر میزان فارغ التحصیلان زن و مرد برابر است و در برخی شهرها میزان ۷۰ درصدی فارغالتحصیلی بانوان را شاهد هستیم.
حمیدزاده با اشاره به اینکه میزان مشارکت بانوان در عرصه شرکتهای دانش بنیان به ۲۵درصد هم نمیرسد، اظهار کرد: این امر در حالی است که محیط کسب و کار و علم در ظاهر برای بانوان نیز فراهم است اما حضور بانوان آنطور باید و شاید پررنگ نیست.
وی افزود: البته با توجه به اینکه تعداد بانوانی که هدایت شرکتهای دانش بنیان را در دست دارند کم است ولی عملکرد خوبی داشتهاند.
مشاور بانوان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یادآور شد: اکثریت بانوان در برههای هویت خانوادگی خود را حفظ میکنند و هویت اجتماعی خود را از دست میدهند، ما به دنبال راهی بودیم که بتوانیم هویت اجتماعی بانوان را به آنها بازگردانیم، در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برنامهای داریم تحت عنوان توانافزایی بانوان خلاق که در سه محور دیده شده است.
حمیدزاده افزود: در ذیل محور تقویت زیرساخت، در زمینه استاندارد سازی فضای موجود به نفع نیاز بانوان کار شد و مرکز نوآوری بانوان دانشگاه علم و صنعت در این جهت به بهرهبرداری رسیده است.
وی با بیان اینکه طرحهای دیگری در جهت حضور فعال بانوان خلاق در عرصه دانش بنیان در دستور کار است، گفت: امیدواریم این مدل در دانشگاهها و فضاهای دیگر نیز توسعه پیدا کند.
اولین مرکز نوآوری بانوان با نام مانا در جهت افزایش تعامل و همکاری بانوان در فعالیتهای کارآفرینی و استارتآپی و استاندارد سازی فضای مورد نیاز مادران در محیطهای کار اشتراکی، مراکز نوآوری، شتابدهندهها و شرکتهای دانش بنیان راه اندازی شده است.
نظر شما