محمد حضرتی روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: لایحه تعیین تكلیف این بهكده در كمیسیون كشاورزی مجلس تأیید و برای كسب نظر نمایندگان باید در صحن علنی به رای گذارده شود.
وی گفت: با تصویب این مصوبه، اموال منقول و غیرمنقول و اسناد مالكیت اراضی و خانه های بهكده رضوی تعیین تكلیف شده و به سهامداران واگذار می شود.
حضرتی افزود: با تصویب مجلس، دیون و باید وزارت جهاد كشاورزی بدهی های شركت را بپردازد كه به این ترتیب 90 درصد از مشكلات بهكده رضوی حل می شود.
وی افزود: این مجتمع یك شبه و بدون حل شدن مشكل انتقال اسناد مالكیت خود به شركت سهامی زراعی تبدیل شد و همین امر مشكلات زیادی به وجود آورد كه بدهی های معوقه و مطالبات كارگران یكی از آن ها است.
حضرتی اظهار داشت: از ماه قبل حقوق كارگران این مجتمع به طور كامل پرداخت شده و این در حالی است كه تا قبل از این هر ماه 50 درصد دستمزد كارگران پرداخت و بقیه آن معوق می شد.
رئیس هیات مدیره شركت سهامی زراعی بهكده رضوی افزود: این شركت كه تا چند سال قبل 230 كارگر داشت هم اكنون با 90 كارگر به كار خود ادامه می دهد و ممكن است در آینده تعدادی از این كارگران هم تعدیل شوند.
وی اظهار امیدواری كرد كه با تغییر ریاست شركت و نگاه جدید برای حل مشكلات، مشكلات ساكنان محل و كارگران این شركت زودتر حل شود.
مجتمع بهكده رضوی در 130 كیلومتری شمال غربی بجنورد و 85كیلومتری غرب شهرستان مانه و سملقان قرار دارد.
سنگ بنای این مجتمع، متشكل از روستاهای بهكده، دامدامی، دشت گرگان و سوقه، در سال 1342 برای تجمیع جذامیان شفایافته ایران با همكاری مستشاران آلمانی و فرانسوی گذاشته شد.
بهكده جذامیان با تلاش جمعیت كمك به جذامیان و با واگذاری حدود 62 هزار هكتار از اراضی مرتعی خالصه دشت تركمنان در شمال غرب شهرستان بجنورد به كمك مؤسسات داخلی و خارجی، با هدف تمركز و نگهداری، درمان و توانبخشی جذامیان و افراد خانواده آنها شكل گرفت.
در سالهای 40 تا 42 جمعیت مبارزه با جذام، با توجه به وضعیت آب و هوای مطلوب این منطقه برای كنترل و بهبود بیماری جذام، شناسایی و نقشه برداری محدوده را آغاز و طی سالهای 1346 تا1348 ساختمانهای مسكونی، اداری، بیمارستانی و غیره آن ساخته شد.
پس از آن بیماران مجذوم از اطراف و اكناف كشور از جمله استان های آذربایجان غربی و شرقی، كردستان، هرمزگان، خراسان و غیره به این مكان منتقل شدند.
براساس سرشماری سال 1395، آمار جمعیت این منطقه 750 نفر بوده است.
از سال 88 اهالی بهكده رضوی در انتظار تصمیم دولت و مجلس برای تعیین تكلیف اموال و بدهی هایی هستند كه بخشی از آن ها مطالبات كارگری است.
ب/5132
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۳۹۷ - ۰۷:۴۸
بجنورد- ایرنا- رئیس هیات مدیره شركت سهامی زراعی بهكده رضوی گفت: تعیین تكلیف بهكده رضوی منتظر مصوبه مجلس شورای اسلامی و تلاش نمایندگان استان در بهارستان است.