تهران- ایرنا- مالزی تهدید كرد در صورتی كه اتحادیه اروپا برنامه خرید روغن پالم را از این كشور با محدودیت یا تحریم هایی مواجه كند این كشور جنوب شرق آسیا نیز به جای خرید جنگنده های موردنیاز خود از این اتحادیه ، این هواپیماهای جنگی را از چین خریداری خواهد كرد.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، مالزی دومین تولید كننده روغن پالم در جهان پس از اندونزی است كه بتازگی تهدید كرده است میزان مصرف بیوسوخت هایی مانند روغن پالم را در سازمان تجارت جهانی كاهش خواهد داد.
برخی رسانه های جنوب شرق آسیا به نقل از خبرگزاری مالزی برناما گزارش دادند: هر دو كشور مالزی و اندونزی با قانونگذاران اتحادیه اروپا در زمینه كشت محصولات كشاورزی نشست های طولانی داشته اند . كارشناسان اتحادیه اروپا معتقدند كه كشت روغن پالم سبب نابودی جنگل ها و حیات وحش دربخش مهمی از پوشش جنگلی جهان شده است.
ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی، در واكنش تندی به این موضوع در مورد اعمال محدودیت ها علیه خرید یا تجارت روغن پالم در اتحادیه اروپا اظهار داشت كه در صورت اجرای این محدودیت ها كشورش می تواند به جای خرید جنگنده های مورد نیاز خود از این اتحادیه، اقدام به ارتقاء ناوگان نیروی هوایی خود ازطریق خرید جنگنده های میگ 29 از روسیه كند.
مالزی طرح هایی برای خرید هواپیمای جنگی رافائل Rafale فرانسه یا Eurofighter Typhoon دارد.
ماهاتیر محمد تهدید كرد،اگر آنها در حال اقدام علیه ما باشند، ما به خرید هواپیماها از چین یا هر كشور دیگری فكر می كنیم.
اما نخست وزیر مالزی تاكید كرد كه این اقدام به معنی 'اعلام جنگ' در اتحادیه اروپا نیست، زیرا كشورش نیاز به خرید كالا از این بلوك اروپایی دارد و بسیاری از اعضای آن از شركای مهم تجاری مالزی هستند.
ماهاتیر محمد موضع مالزی در قبال هر نوع اقدام اتحادیه اروپا علیه روغن پالم را دریك نمایشگاه بین المللی مطرح كرد. این نمایشگاه پنج روزه در جزیره لنكاوی مالزی با حضور تعداد زیادی از شركت های مهم تولید كنندگان سلاح از سراسر جهان برگزار می شود.
پیشتر مسئولان اندونزی و مالزی اعلام كردند كه هر گونه اعمال محدودیت علیه صنعت روغن پالم این دو كشور توسط اتحادیه اروپا می تواند به طور جدی به كشاورزان آنها آسیب وارد كند.
قانونگذاران فرانسوی درماههای اخیر به طرح حذف روغن نخل از طرح سوخت زیستی خود درسال آینده میلادی رای مثبت داده اند.
اندونزی و مالزی بزرگترین تولید كنندگان روغن پالم در جهان محسوب می شوند. این دو كشور تولید كننده 85 درصد از روغن پالم در جهان هستند.
كشورهای اتحادیه اروپا بعد از هند دومین خریدار بزرگ روغن پالم درجهان از مالزی و اندونزی هستند.
طبق مصوبه جدید پارلمان كشورهای عضو اتحادیه اروپا می توانند 32 درصد از نیازهای بازار انرژی خود را از انرژی های تجدید پذیر مانند روغن پالم به دست آورند، اما این اتحادیه از سال 2030 بازارهای خود را بر روی واردات این كالا خواهد بست.
برغم این مصوبه برخی كشورهای اروپایی مانند نروژ با تصویب قوانینی اعلام كردند كه تا سال 2020 بازارهای خود را به روی واردات روغن پالم خواهند بست.
آساق**1599 **1600