به گزارش روز يكشنبه ايرنا، تارنماي آمريكايي هيل نوشت: پس از استقرار نظاميان و تجهيزات نظامي روسيه در ونزوئلا، مقامات آمريكايي به مسكو در اين رابطه هشدار داده اند. اين اقدام مسكو و واكنش شديد واشنگتن خطاب به كرملين، تنش ها را ميان آمريكا- روسيه بر سر بحران در ونزوئلا تشديد كرده است.
تارنماي آمريكايي تصريح كرد: واشنگتن كه حامي خوان گوايدو رهبر مخالفان دولت كاراكاس بوده، اقدام اخير روسيه در انتقال نيرو و تجهيزات نظامي به ونزوئلا را به عنوان تهديد مستقيم در منطقه مي بيند. اين مسئله را جان بولتون مشاور امنيت ملي امريكا تاييد كرده است.
بولتون به تازگي اعلام كرده است : ما از اين گونه اقدامات به عنوان يك رويداد تحريك كننده و تهديد مستقيم عليه صلح و امنيت منطقه ياد مي كنيم. ما همچنين از مناففع امريكا و شركايش در نيمكره غربي حفاظت خواهيم كرد.
اين در حالي است كه روسيه اين هشدارهاي آمريكا را كم اهميت جلوه داده و اعلام كرده است كه استقرار اين نيروها و تجهيزات بخشي از همكاري هاي نظامي مسكو- كاراكاس بوده است.
دونالد ترامپ رئيس جمهوري آمريكا در حالي چند روز پيش نسبت به مداخله نظامي روسيه در ونزوئلا هشدار داد كه پيشتر خود از مداخله نظامي امريكا در اين كشور منطقه آمريكاي لاتين سخن به ميان آورده بود.
در ادامه اين گزارش تارنماي هيل امده است: در حالي كه نشانه اي از تقابل نظامي در ونزوئلا از سوي بازيگران خارجي مشاهده نمي شود اما تنش ها ميان آمريكا و روسيه بر سر ونزوئلا تشديد شده است.
اليوت انگل رئيس كميته روابط خارجي مجلس نمايندگان آمريكا ماه گذشته ضمن مخالفت با گزينه نظامي آمريكا در ونزوئلا گفته بود كه اين گزينه در قبال ونزوئلا اصلا مطرح نيست. اما جمهوري خواهان اعلام كرده اند كه حمايت هاي نظامي از مخالفان دولت ونزوئل ممكن است به امري ضروري و لازم تبديل شود.
آدام كينزينگر يك عضو جمهوري خواه كميته روابط خارجي مجلس نمايندگان آمريكا اخيرا در اظهارنظري گفت: نمي توانيم به روسيه اجازه دهيم به حمايت هايش از مادورو ادامه دهد. فكر مي كنم همكاري با شركايمان و اجراي گزينه نظامي مسائلي هستند كه لازم است از انها استفاده كنيم.
جيمز اينهوفه رئيس كميته نيروهاي مسلح سناي آمريكا نيز پيشتر گفته بود كه در صورت استقرار تجهيزات نظامي روسيه در ونزوئلا، ممكن است ارتش آمريكا وارد عمل شود.
به گزارش ايرنا، ونزوئلا از روز 28 ژانويه (8 بهمن ماه) كه خوان گوايدو رئيس مجلس ملي اين كشور در خيابان هاي كاراكاس خود را رئيس جمهور قانوني خواند، دچار بحران داخلي و بين المللي شده است.
آمريكا بلافاصله گوايدو را به عنوان رئيس دولت موقت در اين كشور به رسميت شناخت و خواستار كناره گيري مادورو از قدرت و برگزاري انتخابات زودهنگام شد.
برخي كشورهاي اروپايي و متحدان آمريكا در آمريكاي جنوبي و شرق آسيا همگام با واشنگتن خواستار برگزاري انتخابات زودهنگام در ونزوئلا شدند.
مادورو آمريكا را به راه انداختن جنگ تجاري عليه اين كشور و تلاش براي ايجاد كودتا و براندازي نظام موجود در كاراكاس متهم مي كند.
اروپام**9234** 1546
تاریخ انتشار: ۱۱ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۰
تهران - ايرنا - تارنماي هيل در گزارشي عنوان كرد: تنش ها ميان آمريكا و روسيه بر سر مسئله ونزوئلا افزايش يافته است.