به گزارش روز سه شنبه ايرنا، پديده آن سال هاي وزنه برداري ايران نه تنها ترك عادت نكرد بلكه دامنه قهر و آشتي ها را به اردوهاي بعدي تيم ملي كشاند و در نهايت با اعلام استقلال از تمام برنامه هاي فدراسيون و كادر فني، شخصا اقدام به تمرين كرد و برادرش را نيز به عنوان محرم راز انتخاب نمود.
راهبرد رستمي در كوتاه مدت كارساز افتاد و وي با تمرينات انفرادي و تكيه بر قدرت بدني خود توانست عنوان قهرماني المپيك ريو 2016 را به دست آورد. اما تغيير وزن و پافشاري بر تمرينات انفرادي، ديگر براي رستمي خوش يمن نبود، بلكه حذف از پيكارهاي قهرماني سال 2017 جهان در آمريكا و بازي هاي آسيايي 2018 جاكارتا، پاياني بر گرو كشي او از فدراسيون بود؛ علي مرادي رييس فدراسيون پس از حذف رستمي از بازي هاي آسيايي اعلام كرد كه او جايي در تيم اعزامي به رقابت هاي قهرماني سال 2018 جهان در تركمنستان ندارد.
او در حالي كه بايد شش مرحله انتخابي المپيك 2020 را به پايان برساند از ثبت نام در رقابت هاي قطر خودداري كرد اما پس از برگزاري جلسه با رييس كميته ملي المپيك و رييس فدراسيون، مقرر شد او به جام پادشاهي تايلند اعزام شد. هر چند در آن جلسه با برگزاري اردوي برون مرزي او مخالفت شد.
حال انصراف يكباره او از رقابت هاي قهرماني آسيا نشان از آن داشت كه رستمي همچنان بر محور خودسري در حركت است و در زمان ناكامي همچنان فدراسيون را سيبل انتقاد قرار مي دهد.
هر چند كه ظرفيت كيانوش رستمي در مسير كسب موفقيت، راه را براي تن دادن فدراسيون به خواسته هاي او هموار مي كرد اما رستمي نشان داد كه در ذات خود يك ورزشكار هنجار شكن و نافرمان از قوانين حرفه اي ورزش است.
قهرمان المپيك 2016 ريو كه بدون توجه به نيت فدراسيون در تن دادن به خواسته ها، خود را داناي ارشد در اين رشته مي داند، فراموش كرده آنچه موجب شده تا فدراسيون به خواسته هاي وي تن دهد ظرفيت مدال آوري نايب قهرمان المپيك لندن است. او به مانند هر ورزشكار حرفه اي ديگر بايد در قامت يك قهرمان ملي بپذيرد كه اختلاف نظر و سليقه در هر كاري يك امر عادي به شمار مي رود و ورزشكاري كه خود را مطيع قانون و مقررات مي داند بدون توجه به اين اختلاف نظرها براي سربلندي كشور تلاش خواهد كرد؛ كشوري كه با سرمايه گذاري بر روي نخبگان ورزشي و پرورش آنان به دنبال آن است كه با برافراشته شدن پرچمش راه را براي كسب وجهه جهاني در ميدان هاي ورزشي فراهم كند.
دارنده دو مدال المپيك در شرايط سخت كنوني كه بسياري از كشورهاي دنيا براي كسب تك سهميه هاي المپيكي تلاش مي كنند بدون هيچ مشورتي خودسرانه اقدام به انصراف از رقابت ها مي كند و دليل اين كار خود را نيز به فدراسيون حواله مي دهد، قهرمان المپيك 2016 ريو هيچگاه به افكار عمومي و ورزش دوستان پاسخ نمي دهد كه چگونه است فدراسيون و وزارت ورزش در چند سال گذشه با ساز ناكوك وي همنوا مي شوند اما او همچنان به دنبال گريز مي باشد و از مسير در پيش گرفته خود هيچگاه بازگشتي ندارد.
رستمي در مصاحبه هاي خود گفته بود كه با كسب مدال طلاي المپيك 2020 توكيو به پرافتخارترين ورزشكار تاريخ ايران تبديل مي شود. براي رسيدن به اين آرزو لازم است اين ورزشكار آمال و آرزوهايش با واقعيت ها بسنجد، جايي كه او براي رسيدن به اين هدف، نخست در گزينشي هاي المپيك حضور داشته باشد و پس از آن نيز از رقيب سرسخت خود سهراب مرادي عبور كند.
موانعي كه شايد عبور از مرحله گزينشي آن راحت باشد اما با توجه به قوانين جديد فدراسيون بين المللي وزنه برداري كه امكان حضور بيش از يك نماينده در هر وزن براي كشورها وجود ندارد حضور وي در المپيك 2020 در هاله اي از ابهام قرار داده است زيرا رستمي پس از موفقيت در گزينشي ها به سد محكمي به نام مرادي برخورد خواهد كرد كه عبور از ركوردهاي وي در شرايط كنوني غير قابل تصور است.
حال جاي تعجب است كه رستمي بعد از پيكارهاي قهرماني جهان به دنبال حضور در مسابقات گزينشي المپيك بود و حتي به تنهايي در جام پادشاهي تايلند شركت كرده بود، چه چيزي سبب شده كه او از حضور در اين مسابقات قهرماني آسيا انصراف دهد؟ آنطور كه خودش اعلام كرده فدراسيون و كميته ملي المپيك از او حمايت نكرده اند و به طور حتم اين موضوع نمي تواند دليل موجه اي براي انصراف از رقابت هاي قهرماني آسيا باشد.
كيانوش رستمي بعد از حذف از رقابت هاي قهرماني جهان و بازي هاي آسيايي در حالي نامش براي حضور در رقابت هاي قهرماني آسيا در چين اعلام شد كه رقيب اصلي او يعني سهراب مرادي به دليل مصدوميت اين مسابقات را از دست داد و همه علاقمندان در اين عرصه از او انتظاري جز مدال طلا نداشتند.
شايد حضور برخي چهره هاي نامدار وزنه برداري جهان همچون «تيان تائو» از چين به عنوان رقيب اصلي سهراب مرادي در سال هاي اخير در دسته 96 كيلوگرم، سبب شده تا رستمي قيد حضور در اين مسابقات را بزند.
وزنه بردار كرمانشاهي تيم ملي به خوبي مي داند كه سن مفيد در اين رشته مانند ديگر رشته ها بالا نيست و آوردگاه توكيو براي اين وزنه بردار 27 ساله شايد پايان اين رشته به شمار رود. لذا تداوم سرپيچي وي از قوانين فدراسيون، قهرمان المپيك را به سمت و سويي هدايت مي كند كه در نهايت او بايد زودتر از آنچه تصور مي كرد غزل خداحافظي را در اين رشته بسرايد.
مسابقات وزنه برداري قهرماني سال 2019 آسيا يكي از مراحل گزينشي و كسب سهميه المپيك2020 توكيو به حساب مي آيد، 18 تا 28 آپريل (29 فروردين تا 8 ارديبهشت ماه) به ميزباني شهر نانگبو كشور چين برگزار ميشود.
اسامي ملي پوشان به شرح زير است:
89 كيلوگرم: مسعود چترايي و علي ميري
96 كيلوگرم: سيدايوب موسوي
102 كيلوگرم: امير حقوقي و رضا بيرالوند
109 كيلوگرم: كيا قدمي و علي هاشمي
109+ كيلوگرم: سعيد عليحسيني و علي داودي
محسن دادرس در دسته به اضافه 109 كيلوگرم و ميرمصطفي جوادي در دسته 81 كيلوگرم دو ملي پوش ذخيره براي اين مسابقات هستند كه با انصراف رستمي، جوادي به جاي او راهي اين مسابقات خواهد شد.
ورزشي**2052**1067**
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۰
تهران - ايرنا - شايد زماني كه «كيانوش رستمي» در حضور رييس وقت فدراسيون وزنه برداري اعلام كرد تحمل ادبيات «كوروش باقري » سرمربي تيم ملي را ندارد، تصور تبديل شدن اين ورزشكار به نماد ورزشكار سالاري در ورزش ايران سخت به نظر مي رسيد.