به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، سحر تاجبخش روز چهارشنبه در بازدید سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری از سازمان هواشناسی افزود: سامانه ای كاربردی در كشور اجرایی و عملیاتی كرده ایم اما به علت هزینه بر بودن به صورت نقطه ای در كشور اجرا شده است مانند سامانه هشدار سیل كه فقط در چند حوضه آبخیز فعالیت می كند.
وی تاكید كرد: از این رو با توجه به اهمیت موضوع از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می خواهیم در این زمینه به ما كمك كند.
تاجبخش ادامه داد: به جز سیل در بخش های دیگر هم می توانیم سامانه راه اندازی كنیم، به عنوان مثال در زمینه آب این كار ضرورت دارد كه با استفاده از داده های آن می توان حتی سیل را دقیق تر پیش بینی كرد.
وی گفت: سازمان هواشناسی یك سازمان علمی و تخصصی است، از این رو پتانسیل زیادی برای همكاری میان دو دستگاه وجود دارد.
تاجبخش اظهار داشت: دانش هواشناسی یك دانش میان رشته ای است و با توجه به نگاه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به مقوله علم می توان زمینه های همكاری خوبی در راستای توسعه علم هواشناسی ایجاد كرد.
وی به جایگاه سازمان هواشناسی در دنیا اشاره كرد و گفت: سازمان هواشناسی عضو سازمان جهانی هواشناسی است و این سازمان 192 عضو دارد، از این رو از جایگاه خوبی در منطقه و جهان برخوردار است كه بر این اساس كارگروه های تخصصی در سازمان فعال است.
تاجبخش افزود: بر اساس استاندارد جهانی 6 فرایند در هواشناسی مد نظر است كه در سازمان هواشناسی تمام آنها انجام می شود.
وی در ادامه به ایستگاه های سازمان هواشناسی اشاره كرد و گفت: 406 ایستگاه سینوپتیك، 15 ایستگاه جو بالا ، 15 ایستگاه دریایی ، 9 ایستگاه راداری، 50 ایستگاه تحقیقات كشاورزی ، 5 ایستگاه آلودگی هوا ، 15 ایستگاه گرد و غبار و ایستگاه های باران سنجی و جاده ای، زیر نظر سازمان هواشناسی فعالیت می كنند.
رئیس سازمان هواشناسی افزود: داده و اطلاعات تمام ایستگاه ها جمع آوری، پردازش و كنترل كیفی می شوند و در نهایت در اختیار كاربران در سطح ملی و بین المللی قرار می گیرد، از آنجا كه سازمان هواشناسی عضو سازمان جهانی هواشناسی است موظف است یك سری اطلاعات را بر روی خطوط بین المللی ارسال كند.
وی درباره پیش بینی وضع هوا گفت: این پیش بینی بر اساس اطلاعات دیدبانی از ایستگاه های مختلف به دست می آید كه با استفاده از مدل عددی پیش بینی صورت می گیرد، البته قطعا خطاها و احتمالاتی در آن وجود دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: همچنین از وزارت ارتباطات فناوری اطلاعات درخواست كردیم سامانه پیامكی برای سازمان هواشناسی راه اندازی كند تا اخطارها و هشدارهای هواشناسی سازمان به تمام مردم ارسال شود اما هنوز جوابی از آنها دریافت نكرده ایم.
وی افزود: برای راه اندازی یك مدل پیش بینی بومی جو كه برای ما بسیار حایز اهمیت است، با دانشگاه تهران در حال همكاری هستیم كه اگر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در این زمینه با ما همكاری كند استقبال می كنیم.
رئیس سازمان هواشناسی به نیازهای عملیاتی سازمان اشاره كرد و گفت: تولید ایستگاه های خودكار كامل، ایستگاه های سنجده گازها و ذرات معلق، ایستگاه های جاده ای، تجهیزات فرودگاهی، سنجنده دید بر روی باند، سامانه های پیش بینی، پیش آگاهی، هشدار مخاطرات وضع هوا و اقلیم؛ جزو نیازهای عملیاتی سازمان است كه برای رسیدن و تجهیز آنها از همكاری و كمك معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری استقال می كنیم.
تاجبخش اظهار داشت: همچنین یك سامانه بومی پیش بینی و پایش و هشدار اكنون در تهران داریم كه اگر بشود آنرا توسعه داد بسیار خوب است.
در پایان این نشست، سورنا ستاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از بخش های مختلف سازمان هواشناسی بازدید كرد.
علمی 9014**1485
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۲
تهران- ایرنا- معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی گفت: اكنون در حوضه های آبریز كرخه، كارون، دز، گرگان رود و قم رود؛ سامانه هشدار سیل داریم كه باید در تمام حوضه های آبریز توسعه یابد.