سحر تاجبخش روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا، با اشاره به تغییر اقلیم و افزایش پدیدههای حدی ناشی از آن در ایران، تصریح کرد: توسعه شبکههای ایستگاهی به منظور پایش و بررسی اختلافات و پارامترهای جوی در فواصل کوتاهمدت با هدف بهبود در روند پیشبینیها یکی از اولویتهای سازمان هواشناسی با توجه به رخداد پدیدههای حدی در کشور است.
رئیس سازمان هواشناسی کشور به تنوع شبکههای دیجیتال با کاربریهای مختلف هواشناسی اشاره و خاطرنشان کرد: به منظور تجهیز حوزههای اصلی کشور به شبکههای ایستگاهی دیجیتال، اعتباری بالغ بر یک هزار میلیارد ریال نیاز است.
تاجبخش با بیان اینکه امروزه در دانش هواشناسی از تجهیزات با فناوریهای برتر یا هایتِک بهرهگیری میشود، اضافه کرد: پیش بینی درست از وضعیت جوی به منظور پیشگیری از خسارتهای بزرگ در حوزه هواشناسی، تنها به تجهیزات وابسته نیست، بلکه اصلاح دادههای دریافتی برای صحت پیش بینیها نیاز است.
سامانه توسعه هواشناسی کاربردی یا تهک
رئیس سازمان هواشناسی با اشاره به ضرورت توسعه هواشناسی کشاورزی به منظور بهره برداری هر چه بیشتر در این حوزه حیاتی، گفت: سامانه تهک نرم افزاری به منظور پیش بینی هواشناسی کاربردی در حوزه کشاورزی در سازمان هواشناسی کشور طراحی شده است.
وی، به فرآیند نرم افزار تهک اشاره و تصریح کرد: با استفاده از پیش بینیها و دادههای تخصصی هواشناسی، در نهایت بر اساس نیاز کاربران که کشاورزان هستند به آنها توصیههای پیشگیرانه هواشناسی ارائه میشود.
تاجبخش خاطرنشان کرد: کشاورزان برای مشارکت و استفاده از این نرم افزار باید با ورود به این سامانه، ثبت نام و اطلاعات فعالیت خود مانند نوع کشت، مانند پسته، گندم، گردو یا برنج، را تعیین و ارائه کنند تا توصیههای لازم متناسب با کشت آنان برای آنها ارسال شود.
وی بیان کرد: نرم افزار توسعه هواشناسی کاربردی به سازمان جهانی هواشناسی ارائه شد و این سازمان از این طرح به دلیل انطباق با استانداردهای جهانی بسیار استقبال کرد.
ضرورت توسعه شبکههای دیدهبانی در مناطق کویری
رئیس سازمان هواشناسی کشور با اشاره به قرارگرفتن بخش قابل توجهی از کشور در مناطق خشک و نیمه خشک، اضافه کرد: در هواشناسی مناطق خشک و کویری توسعه شبکههای دیده بانی برای هواشناسی دارای اهمیت است که بر اساس اعتبارات موجود، هواشناسی کشور برای تقویت شبکههای دیده بانی برنامه دارد، زیرا در برنامه ششم توسعه نیز این هدفگذاری ترسیم شده بود.
وی، هدف از سفر به استان سمنان را حضور در نشست شورای راهبری نظارت و جمع بندی نظرات مدیران استانی در حوزههای راه و شهرسازی به عنوان نماینده این وزارتخانه و دریافت گزارشهای استانی، بررسی مشکلات و انعکاس مسائل مختلف به مقام عالی وزارت راه و شهرسازی عنوان کرد.
رئیس سازمان هواشناسی کشور در این سفر از چند ایستگاه هواشناسی استان سمنان نیز بازدید کرد.
اداره کل هواشناسی استان دارای ۹ ایستگاه سینوپتیک، ۱۵ ایستگاه اقلیم شناسی و ۵۰ ایستگاه بارانسنجی در نقاط مختلف است.
۹۸۹۱/۶۱۰۳