به گزارش خبرنگار ايرنا ، سيده معصومه دستغيب سه شنبه در كنگره پريناتالوژي و نئوناتالوژي در شيراز افزود:برخي مادران سرپرست خانوار هستند و براي تامين معيشت خانواده، مشكل دارند كه براي رفع و رسيدگي به اين مشكلات عزم همگاني لازم است و بايد از فعاليت هاي جزيره اي پرهيز كرد.
وي ادامه داد: مادران بسياري در جامعه با مشكلات زيادي نظير طلاق، اعتياد همسر و مسايل ناشي از آن مواجه اند كه نياز است براي حل اين موارد، اقدامات مناسبي انجام شود.
مدير كل امور بانوان و خانواده استانداري فارس گفت: مادران كودك همسر در سنين پايين ازدواج كرده اند و صاحب فرزند شده اند و اين در حالي است كه خود هنوز نوجوان محسوب ميشوند و به رشد و تكامل ذهني و جسمي نرسيده اند.
دستغيب، همچنين سپردن مادران به خانه سالمندان را زيبنده جامعه ايراني ندانست و بيان كرد: نهاد خانواده به وجود مادر بستگي دارد و نبايد پاي مادران به خانه سالمندان برسد.
دستغيب در ادامه به تشكل ها و انجمن هاي خيريه مردمي و غير دولتي توصيه كرد تا مكان ها، امكانات و خدماتي براي زنان باردار و مادران شيرده فراهم آورند تا مادران با نهايت آرامش به پرورش و تربيت فرزند خود بپردازند.
او به راه اندازي و فعاليت شوراي سلامت زنان در استانداري و تشكيل اين شورا با هدف برنامه ريزي براي سلامت بانوان استان اشاره كرد و گفت: دفتر بانوان و خانواده و همچنين دفتر مرتبط با امور بانوان رياست جمهوري به تهيه محتوايي با هدف آگاه سازي براي سلامت بانوان با عنوان آنچه زنان بايد بدانند اقدام كرده تا اطلاعات علمي موردنياز براي سلامت بانوان در اختيار بانوان استان قرار گيرد.
مدير كل امور بانوان و خانواده استانداري فارس با اشاره به اينكه استان فارس پس از تهران، بيشترين دانش آموختگان در حوزه هاي علمي دارد كه بايد از اين ظرفيت ها و توانمندي ها علمي براي سلامت كشور استفاده شود، عنوان كرد: با استفاده از فكر، انديشه جديد و مقالات ارايه شده در اين كنگره و در اختيار قرار دادن آن به مراجع تصميم گيري استان مي توان تصميم هاي جدي را به صورت دستورالعمل هاي اجرايي تدوين كرد و در دستور كار قرار داد و به سلامت جامعه كمك كرد تا از جامعه اي سالم برخودار باشيم.
دستغيب گفت: اگر چه اين كنگره ها در افزايش دانش متخصصان و پزشكان بسيار تاثيرگذار است، در تصميم گيري ها و برنامه ريزي هاي كلان مسئولان و براي عامه مردم كه مخاطب اصلي تاثيرپذير اين عوامل هستند نيز بايد تاثيرگذار باشد.
پريناتولوژي و نئوناتالوژي تخصص نوزاد شناسي و طب مادران باردار است كه قبل و بعد از تولد نوزاد و مادر را تحت پايش ، غربالگري و كنترل بيماري هاي قرار مي دهد.
اهميت سلامت مادر و جنين ، چند قلو زايي ، مشاوره ژنتيك و برخورد با مرده زايي ، تغذيه در دوران بارداري ، اخلاق و مسايل قانوني طب مادر و كودك ، كنترل عفونت داخل رحمي و مداخلات جنيني از جمله محورهاي اصلي اين كنگره سه روزه است.
6113 /1876
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۶
شيراز- ايرنا- مديركل امور بانوان و خانواده استانداري فارس اعلام كرد: عوامل آسيب رسان به مادران و نوزادان بايد شناسايي شود كه از جمله اين عوامل، مشكلات اقتصادي مادران است كه بايد مجدانه پيگيري شود.