به گزارش ایرنا، سیده معصومه دستغیب چهارشنبه اول بهمنماه در نخستین گردهمایی مشاوران و کارشناسان امور زنان و خانواده فرمانداری های استان فارس بیان داشت: تدوین برش استانی این سند مهمترین دستاورد حوزه بانوان فارس است؛ همچنین مشارکت دانشگاه شیراز در امر تعریف سند شهرستانی که برای تکتک شهرستانهای بهصورت جداگانه آماده خواهد شد، کمک بزرگی به این حوزه بهشمار میرود.
او با تاکید بر ضرورت بهرهگیری از نظر متخصصان و کارشناسان باتجربه در حوزه بانوان، گفت: ضروری است زمینه گفتوگوی متخصصان را با عامه مردم ایجاد کنیم.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری فارس اظهار کرد: اقدامات نباید تنها وابسته به سخنرانی باشد، بلکه باید به گونه ای برنامهریزی شود که در همه شهرستانها زمینهای فراهم شود تا مشکلات مطرح شود و رفع آنها در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به افزایش مشکلات جامعه در حوزه اقتصادی و اجتماعی، گفت: در چنین شرایطی آسیبهای حوزه اجتماعی زنان و کودکان بیشتر می شود؛ چراکه این افراد توانایی لازم را برای تطبیق با وضعیت ندارند.
دستغیب ادامه داد: در همین زمینه باید اولویتی تعیین شود تا هجمه های مختلفی که در جامعه درباره مشکلات حوزه زنان و خانواده وجود دارد رفع شود.
همچنین رئیس مرکز مطالعات زنان دانشگاه شیراز در این نشست عنوان کرد: جای پرسش است که چرا بانوان برخی آسیبهای موجود در جامعه را تحلیل نمیکنند.
حلیمه عنایت در این زمینه به موضوع خودکشی و خودزنی زنان اشاره و بر ضرورت آگاهسازی جامعه و حساسیت بانوان درباره آن تاکید کرد.
ریشهیابی آسیبهای اجتماعی در حوزه بانوان نیازمند برنامهریزی مدون است
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز ریشهیابی چنین معضلاتی را نیازمند برنامهریزی مدون دانست و گفت: در پی ترسیم تصویری واقعی از امکاناتی هستیم که در سند ارتقای ارتقای زنان و خانواده مطرح شده و در این زمینه ۵۰ مولفه برای بررسی در شهرستانهای فارس تعیین شده است.
عنایت از کمبود زیرساختهایی همچون کتابخانه، بوستان، مرکز ترک اعتیاد، سالن ورزشی، استخر و امکانات اورژانس اجتماعی ویژه بانوان انتقاد و عنوان کرد : امروز زنان معتاد از شهرستانهای مختلف فارس برای ترک اعتیاد به مراکز ترک اعتیاد زنان در شیراز مراجعه میکنند که مصداق نبود مرکز ترک اعتیاد بانوان در شهرستانهاست.
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز سخن نگفتن از اعتیاد زنان را سرپوش گذاشتن بر این واقعیت دانست و گفت: در جامعه هم زنان و هم مردان معتاد وجود دارد؛ اما درباره زنان معتاد سخنی گفته نمیشود و با آنکه در شیراز تنها چهار مرکز ترک اعتیاد زنان وجود دارد، نیازمند مراکز دیگری هستیم.
عنایت افزود: گرچه تعداد مردان معتاد زیاد است، با توجه به نقش زنان و دختران در جامعه باید حساسیت لازم را نشان داد و این مهم، تا زمانی که اطلاعات کاملی در حوزه بانوان نداشته باشیم، محقق نخواهد شد.
وی با بیان اینکه زنان و دختران نادیده گرفته شدهاند، گفت: با این تفاسیر، دیگران همواره برای زنان تصمیم گرفتهاند و بسیاری از تصمیمها و برنامهریزیها درست نبوده است و این ضعف به عدم فعالیت بانوان و حضور نداشتن آنها در حوزههای تصمیمساز باز میگردد.
نظر شما