به گزارش ایرنا، محسن هاشمی روز یكشنبه و پس از یكصد و سی و نهمین جلسه شورا در جمع خبرنگاران گفت: از نمایندگان مجلس میخواهیم به دلیل تخصیص نیافتن مالیات ارزش افزوده به طور مستقیم به شهرداریها و دهیاریها این لایحه را تصویب نكنند.
بر اساس این لایحه دولت پیشنهاد داده است كه عوارض پرداختی بنگاه های اقتصادی شهرها به عنوان مالیات دریافت و به صورت متمركز در اختیار دولت قرار گیرد در حالی كه پیش از این سازمان امور مالیاتی كشور موظف بود عوارض وصولی هر ماه را تا پانزدهم ماه بعد به حساب واریز كند.
وی گفت: عدم تخصیص مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری باعث میشود شرایط شهرداریها بحرانی شود.
هاشمی با اشاره به دستور جلسه امروز شورای شهر افزود: تمامی سازمان ها دارای مركز آموزشی و علمی كاربردی هستند و در مجموعه شهرداری تهران 30 مركز آموزشی و 9 دانشگاه علمی و كاربردی فعالیت دارد.
رییس شورای شهر تهران خاطرنشان كرد: در این جلسه مصوب شد مراكز علمی و كاربردی از 9 مركز به چهار مركز كاهش یابد.
هاشمی گفت: قرار شد این چهار مركز در چهار حوزه حمل و نقل و ترافیك، فرهنگی و آموزشی، ایمنی و بحران و فناوری اطلاعات فعالیت كنند.
به گزارش ایرنا، شهربانو امانی و محمد سالاری دو عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز دیروز(شنبه) در مراسم بهره برداری از باغ راز هستی پایتخت به لایحه تقدیمی دولت انتقاد كردند و خواستار رد آن در مجلس شورای اسلامی شدند.
این انتقادها امروز یكشنبه در یكصد و سی و نهمین جلسه علنی شورای پنجم شهر تهران نیز ادامه یافت.
**تصویب لایحه مالیات بر ارزش افزوده موجب كاهش درآمد شهرداری ها می شود
شهربانو امانی در این نشست گفت: به تازگی لایحه مالیات بر ارزش افزوده تقدیم مجلس شده كه موجب تحدید اختیارات شوراها و تضییع حقوق آن و كسری چشم گیری در بودجه سالیانه اداره امور شهرداریها و دهیاریها می شود.
وی ادامه داد: با وجود حضور رییس شورای عالی استانها، رییس شورای اسلامی شهر تهران و شهردار و معاونان در كمیسیون اقتصادی مجلس و اعلام برخی مغایرت ها در خصوص نظرات اعلامی اعضای كمیسیون با اصول قانون اساسی و قوانین موضوعه، نظرات مشترك در گزارش كمیسیون ثبت نشده و در گزارش مذكور، موارد مرتبط با عوارض و درآمدهای پایدار شهرداری ها و دهیاری ها و اختیارات شورا، نسبت به لایحه دولت اعمال نشده است.
به گفته امانی، مطابق اصول قانون اساسی و قوانین موضوعه و مصوب مجلس شورای اسلامی، همواره بخشی از درآمدهای پایدار شهرداری ها از محل اجرای قوانین مصوب مجلس و بخش دیگر از محل مصوبات شوراهای اسلامی شهر تامین شده است.
وی افزود: مطابق قانون مالیات بر ارزش افزوده تنها حدود 20 درصد از بودجه شهرداریها از محل اجرای این قانون تحصیل و بیش از 80 درصد بودجه شهرداری های كشور مربوط به مصوبات شوراها است كه درآمدهای محلی را شامل میشود.
این عضو شورا گفت كه موضوع لغو اختیار شوراها در تصویب عوارض و درآمدهای محلی، علاوه بر تحمیل كسری بودجه 80 درصدی به شهرداریهای كشور، مغایر با قانون تشكیلات و وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی و انتخاب شهرداران و اصلاحیه های بعدی آن طبق ماده 73 است كه تمامی عوارض و درآمد هر شهرداری منحصرا به مصرف همان شهر خواهد رسید و اجازه هزینه كرد آن در غیر از محل دریافت شده را ندارند.
امانی با بیان اینكه در متن گزارش كمیسیون اقتصادی، معافیتهای مالیاتی به عوارض نیز تسری یافته است گفت: این درحالی است كه معافیتهای عوارض در بسیاری از قوانین كشور از جمله تبصره ماده 181 قانون برنامه پنجم توسعه و بند «ت» ماده 23 قانون احكام دائمی و تبصره 3 ماده 50 قانون مالیات بر ارزش افزوده، ممنوع است ولی در متن گزارش كمیسیون، به موازات تسری معافیتهای مالیاتی به عوارض، جهت جبران كسری، عوارض مضاعف و ناپایدار را تعریف كرده است.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران همچنین افزود: در مفاد گزارش كمیسیون اقتصادی ضمن تحدید اختیارات شورا در وضع عوارض، معنی عوارض و مالیات یكی گرفته شده است، در حالیكه در قوانین یكصدساله كشور همواره عوارض به عنوان درآمد اختصاصی شهرداری ها و دهیاری ها و مالیات به عنوان درآمد عمومی دولت تلقی شده است.
وی پیشنهاد كرد: ضمن پیگیری هیات رییسه و امعان نظر نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، لایحه تقدیمی از دستور كار خارج و جهت رفع مغایرت های آن به كمیسیون اقتصادی برگشت داده شود.
**لایحه مالیات بر ارزش افزوده مغایر قانون اساسی است
رییس كمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران نیز در این نشست و در واكنش به این لایحه خواستار صدور بیانیه و حضور اعضای شورای شهر تهران در صحن مجلس به منظور اعتراض به لایحه مالیات بر ارزش افزوده شد و گفت: این لایحه مغایر قانون اساسی است.
محمد سالاری افزود: این موضوع یكی از دغدغه های جدی نهاد شوراهای شهر و روستای كشور است و این تصمیم مجلس نقطه عطفی در سرنوشت و آینده مدیریت شهری و حكمرانی محلی، مردم سالاری، دموكراسی و مشاركت دادن مردم در تصمیم گیری ها خواهد بود.
وی ادامه داد: باتوجه به اینكه در برنامه سوم و چهارم توسعه كشور بر شكل گیری مدیریت یكپارچه و هماهنگ كشور تاكید شده و بر اساس آن تمام تصدی گری ها و تولی گری ها حوزه شهر باید به شهرداری ها و شوراها برونسپاری شود، این تصمیم دولت هم در ارائه لایحه قانون دائمی مالیات بر ارزش افزوده و هم تصمیم كمیسیون اقتصادی مجلس مغایرت جدی با قانون اساسی، برنامه ششم توسعه و لایحه درآمدهای پایدار دارد.
سالاری پیشنهاد داد: شورای شهر می تواند یك بیانیه اعتراضی جدی در این خصوص صادر كنند و حتی اعضای شورای شهر برای اعتراض به این تصمیم در صحن مجلس حضور پیدا كنند.
**تصویب لایحه مالیات بر ارزش افزوده، بازگشت به عقب است
رئیس كمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز در این نشست گفت: لایحه دائمی كردن مالیات بر ارزش افزوده، بازگشت به عقب و دولتی كردن شهرداریها و دهیاریها است.
مرتضی الویری در نطق پیش از دستور با اشاره به دستور جلسه امروز مجلس در خصوص دائمی كردن مالیات بر ارزش افزوده گفت: این لایحه 22 اسفند سال 95 از سوی دولت به مجلس ارائه شده و جزئیات آن، استقلال شهرداری ها و دهیاری ها و كاركرد شورا های شهر را از بین میبرد.
وی گفت: این لایحه شهرداری ها و دهیاری ها را از نهادهای عمومی غیردولتی به نهادهای دولتی و وابسته تبدیل می كند.
الویری افزود: این لایحه شوراها را به عنوان نهادی نظارتی و قانونگذار، به نهادی تشریفاتی تبدیل میكند.
عضو شورای شهر تهران تأكید كرد: در قانون فعلی مالیات بر ارزش افزوده، حوزه مالیات و عوارض از هم منفك شده و سهم شهرداریها مشخص است و بر اساس قانون گذشته، نهادهای مالیاتی باید عملكرد این حوزه را هر 6 ماه یكبار به شورای عالی استانها ارائه میكردند اما در قانون دائمی شدن، عوارض و مالیات، تركیب و سهم شهرداری ها و دهیاری ها، تغییراتی ایجاد شده كه دارای اشتباه و ایرادات قانونی است.
الویری گفت: در این لایحه برخی از عناوین عوارضی به سرفصلهای مالیاتی تبدیل شده است.
وی افزود: شورای عالی استانها و شورای شهر تهران 50 جلسه با مجلسیها در خصوص نارساییهای این لایحه داشته و نمایندگان مجلس در این خصوص قانع شدند اما گزارشی كه كمیسیون اقتصادی مجلس ارائه داده، با توافق فیمابین متفاوت است.
وی تأكید كرد : اگر این لایحه تصویب شود، ساز و كار توزیع عوارض و مالیاتهای شهری، مخدوش میشود و درآمدهای شهرداری از این محل از بین رفته و دچار چالش و بحرانهای شدید میشویم.
الویری ادامه داد: برخی از اعضای مجلس هنوز در خصوص اثرات این لایحه بر ساختار اداره شهرها اطلاعی ندارند.
رئیس كمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران ادامه داد: در ماده ۵۰ این لایحه تأكید دارد كه اختیارات وضع عوارض محدود شود و تنها وزیر كشور مواردی را به شهرداری، ابلاغ كند.
الویری گفت: تصویب این لایحه یعنی تصمیم گیری به روش كره شمالی و ونزوئلا .
تهرام/7244//9343//6139
تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۲
تهران -ایرنا- رییس شورای اسلامی شهر تهران ضمن ابراز نگرانی از تصویب شدن لایحه مالیات بر ارزش افزوده گفت: در صورت تصویب این لایحه شرایط شهرداریها بحرانی می شود.