به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، یكی از ویژگی های ماه رمضان خرما و چای دم افطار است اما امسال برخی سودجویان قیمت خرما را در دست گرفته اند.
در آستانه ماه مبارك قیمت هر كیلوگرم رطب مضافتی به 35 هزار تا 38 هزار تومان رسید.
همانند گذشته، با افزایش قیمت یك كالا در بازار، انگشت اتهام به سوی صادرات نشانه رفته و نخستین راهحل برای تنظیم بازار، ممنوعیت صادرات آن محصول است.
از این رو، در پی گران شدن خرما، ستاد تنظیم بازار مصوب كرد صادرات این محصول با هدف كنترل بازار در ماه مبارك رمضان ممنوع شود.
با این همه، رئیس اتحادیه صادركنندگان خشكبار ایران امروز (یكشنبه) به خبرنگار اقتصادی ایرنا اعلام كرد هنوز دستوری به گمرك مبنی بر ممنوعیت صادرات خرما ابلاغ نشده و این موضوع در حد پیشنهاد ستاد تنظیم بازار است.
«محمدحسن شمس فرد» یادآوری كرد 90 درصد نیاز بازار به خرمای مضافتی از تولید داخل تامین میشود و صادرات آن شاید كمتر از 10 درصد باشد؛ بنابراین گران شدن این محصول با صادرات آن ارتباطی ندارد.
شمس فرد درباره ویژگی های صادرات خرمای مضافتی گفت: این نوع خرما باید با كانتینرهای یخچالدار صادر شود وگرنه زود ترش میشود و قابل استفاده نیست.
وی اضافه كرد: اگر به ممنوعیت صادرات خرما نیاز باشد، فقط باید صادرات خرمای مضافتی ممنوع شود نه خرمای صادراتی (خرمای سعمران)؛ وگرنه بازار صادراتی خرما آسیب میبیند و حتی ممكن است بازار خود را از دست بدهد.
وی دلیل گران شدن خرما در بازار را سودجویی عدهای از مردم دانسته و افزود: كمبود تولید درباره خرما موضوعیتی ندارد.
این مقام صنفی از نامهنگاری با وزارتخانه های جهاد كشاورزی و صنعت، معدن و تجارت خبر داد كه در آن اشاره شده مصرف ایران خرمای مضافتی است و دلیلی بر ممنوعیت صادرات خرمای سایر وجود ندارد.
به گزارش ایرنا، در آرشیو خبرهای چند روز گذشته گمرك جمهوری اسلامی ایران نیز هنوز ابلاغی مبنی بر ممنوعیت صادرات خرما دیده نمی شود و به گفته برخی منابع آگاه، شماری از مسئولان با این كار موافق نبودهاند.
**صادرات خرمای سایر نباید ممنوع شود
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی آبادان نیز به خبرنگار ایرنا گفت: خرمایی كه از باغ ها و نخلستان های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، كرمان و فارس برداشت میشود، 2 جنبه مصرفی دارد كه شامل صادرات و مصرف روزانه خانوار میشود.
«غلامرضا اكبریزاده» درباره خرمای سعمران (سایر) توضیح داد: خرمای سایر كه یكی از محصولات استان خوزستان است فقط مصرف صنعتی دارد و در مصرف داخلی كشور و سبد خانوارها نقشی ندارد.
به گفته وی، بخش زیادی از این خرما سالیان متوالی است كه برای استفاده در مصارف صنعتی به كشورهای مختلف جهان صادر می شود و دلیلی بر ممنوعیت صادرات آن وجود ندارد.
اقتصام*4037*1961*
تاریخ انتشار: ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۰
تهران- ایرنا- رئیس اتحادیه صادركنندگان خشكبار ایران تاكید كرد «دستوری به گمرك مبنی بر ممنوعیت صادرات خرما ابلاغ نشده و هنوز در حد پیشنهاد ستاد تنظیم بازار بوده است».