مجتبي ورمقاني روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: با توجه به اقدامات و پيشگيري بهداشتي و اصولي از شيوع بيماري تب كريمه كنگو، تاكنون موردي از اين بيماري در اين استان گزارش و يا مشاهده نشده اما رعايت نكات ايمني از جانب دامداران ضروري است.
وي با اشاره به اينكه هدف دامپزشكي تنها درمان دام نيست و اين مركز براي تامين سلامت مواد غذايي و بهداشت انسان و دام نيز با واكسيناسيون و نظارت هاي دوره اي فعاليت مي كند اظهار داشت: از سال گذشته تاكنون هيچ موردي از تب كريمه كنگو در استان مشاهد نشده است.
ورمقاني با اشاره به اينكه در اين راستا دامپزشكي نقاط پر خطر مانند مرزها و اطراف كشتارگاه ها را سمپاشي مي كند افزود: سم مورد نياز تب كريمه كنگو در استان موجود است و دامداران بايد نسبت به سمپاشي در اين راستا اقدام كنند.
وي اضافه كرد: مردم بايد گوشت مورد نياز خود را از فروشگاه هاي مجاز و تحت نظارت و كنترل بهداشتي دامپزشكي تهيه كنند و از خريد گوشت و ساير فرآورده هاي دامي از وادهاي غير مجاز و كشتار كنار جاده اي خودداري كنند.
وي يادآور شد: تب كريمه كنگو بيماري مشترك انسان و حيوان وبه نام تب خونريزي دهنده شناسايي شده است و منبع اين بيماري دام هاي اهلي و حيوانات وحشي و كنه هاي حيواني هستند.
به گزارش ايرنا، تب خونريزي دهنده كريمه كنگو نوعي بيماري خطرناك مشترك انسان و دام است كه در صورت ابتلا و اقدام دير هنگام فرد را با خطر مرگ رو به رو مي كند اما با رعايت موارد حفاظت بهداشت شخصي از سوي فعالان اين حوزه و شهروندان براحتي قابل پيشگيري است.
تب خونريزي دهنده كريمه كنگو (Crimean-Congo hemorr hagic fever) يكي از مهمترين و خطرناك ترين بيماري هاي مشترك بين انسان و دام (زئونوز) است كه از طريق حيوان به انسان و از حيوان به حيوان قابل سرايت است.
به گفته كارشناسان، تب كريمه كنگو يك بيماري حاد تب دار و خونريزي دهنده است كه به وسيله كنه به انسان منتقل و مرگ و مير بالايي دارد و همه گيري هاي داخل بيمارستان آن نيز شايع است.
بيماري خطرناك تب خونريزي دهنده كريمه از طريق گزش كنه، نيش حشرات، تماس با خون يا ترشحات مبتلايان، له كردن كنه، تماس مستقيم با لاشه گوشت، خون، ترشحات و بافت هاي آلوده دام و تنفس در تماس با دام هاي آلوده قابل انتقال است.
مهمترين علائم آن در چهار روز اول ابتلا شبيه بيماري سرماخوردگي و آنفلوآنزا از جمله تب ناگهاني، بدن درد ، كوفتگي، ضعف، سردرد، درد شديد عضلات، بي اشتهايي، درد پشت حدقه چشم، ترس از نور، تعرق شديد شبانه، استفراغ، گلو درد، دل درد و غيره، علائم خونريزي دهنده (هموراژيك) است و از روز چهارم ابتلا خونريزي از اعضاي مختلف بدن مثل بيني، لثه، ادرار، استفراغ خوني، رحم و خونريزي زير پوست نيز به اين علائم اضافه مي شود.
طبق اعلام رئيس دامپزشكي كشور تاكنون پنج نفر بر اثر ابتلا به تب كريمه كنگو در استان هاي مازندران، سيستان و بلوچستان، همدان، كرمانشاه و گيلان جان خود را از دست داده اند.
7349 / 3034
تاریخ انتشار: ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۴
سنندج - ايرنا - مدير كل دامپزشكي كردستان گفت: با آغاز فصل گرما و احتمال بروز بيماري واگير تب كريمه كنگو و جلوگيري از شيوع آن، دام ها و جايگاه آنها بايد توسط دامدارن سمپاشي شود.