تهران - ايرنا - مديركل اسناد و انتشارات بنيادشهيد و امور ايثارگران گفت: تاكنون 155 هزار و 722 مورد از پرونده هاي مربوط به شهدا و ايثارگران ضدعفوني و مرمت شده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا، رحيم نريماني روز دوشنبه در مراسم امضاي تفاهم نامه همكاري ميان اداره كل اسناد و انتشارات بنيادشهيد و اداره كل پژوهش و اسناد معاونت ارتباطات و اطلاع رساني رياست جمهوري افزود: در مجموع يك مخزن براي جمع آوري اسناد و آثار ايثارگران در كشور وجود دارد كه حدود 8 ميليون و 99 هزار پرونده از شهدا، 181 هزار پرونده از جانبازان و 797 هزار پرونده از آزادگان كشور در اين مخزن وجود دارد.
وي اضافه كرد: كار ضدعفوني و مرمت اين آثار در بنيادشهيد در حال انجام است تا بتوانيم بهتر از اين آثار نگهداري كرده و براي آيندگان اين آثار باقي بماند.
وي ادامه داد: تاكنون 92 هزار وصيت نامه شهدا جمع آوري شده است همچنين 270 هزار پرونده فرهنگي شامل وصيت نامه، مناجات نامه، سخنراني، نقاشي، كتاب و دلنوشته از آثار شهدا، جانبازان بالاي 70 درصد و آزادگان كشور به صورت ديجيتالي درآمده است.
نريماني اضافه كرد: همچنين در سامانه مديريت جامع اسناد ايثارگران، تمام اين پرونده ها به صورت ديجيتالي درآمده است كه در آينده براي انتقال پيام شهدا و ايثارگران در قالب وب درمي آيد تا در اختيار مردم قرار گيرد.
وي با بيان اينكه در مجموع 9 ميليون سند شهدا، جانبازان 70 درصد و 43 هزار آزاده جمع آوري شده است، گفت: در دوران دفاع مقدس 226 هزار و 600 شهيد و 583 هزار و 64 نفر جانباز تقديم انقلاب شده است كه به همين منظور جمع آوري اسناد اين شهدا و ايثارگران به طور كامل جمع آوري مي شود تا نقش مهمي در راستاي ترويج فرهنگ ايثار و شهادت در جامعه به ويژه براي آيندگان داشته باشند.

* آثار فاخر و ماندگار شهدا بايد در اختيار آيندگان قرار گيرد
نيما رجبلو مديركل پژوهش و اسناد معاونت ارتباطات اطلاع رساني رياست جمهوري نيز در اين مراسم گفت: بنيادشهيد و اداره كل پژوهش و اسناد رياست جمهوري يكسري اهداف مشترك دارند چون معتقديم با توجه به دِين همه به شهدا و ايثارگران بايد اين 9 ميليون سند در اختيار آحاد مردم قرار گيرد تا اين آثار فاخر و ماندگار در اختيار آيندگان قرار گيرد.
وي اضافه كرد: اكنون 70 نفر در زمينه كتاب سند و ترميم اسناد و پژوهش موضوعي در اين اداره كل فعاليت دارند و معتقديم اگر بخش زندگينامه شهداي دولت به صورت موضوعي كار كنيم، كتاب سندهاي خوبي براي افكار عمومي و آيندگان مي تواند توليد و تاليف كرد.
رجبلو ادامه داد: بايد در زمينه نشر كتاب هم فعاليت هاي خودمان را گسترش دهيم و اينكه بنيادشهيد در بخش نشر شاهد يك هزار و 700 عنوان كتاب دارد اين موضوع مي تواند به عنوان گنجينه اي مهم باشد.
تفاهم نامه همكاري بين، رحيم نريماني، مدير كل اسناد و انتشارات بنيادشهيد و نيما رجبلو، مديركل پژوهش و اسناد معاونت ارتباطات و اطلاع رساني رياست جمهوري در چهار ماده و به مدت دو سال امضاء شد.
همكاري در تاليف، چاپ و نشر كتابهاي سندي مرتبط با توجه به آرشيو غني هر دو مجموعه و تدوين زندگينامه شهداي دولت، برگزاري نمايشگاه فرهنگي مشترك، برگزاري نشست هاي مشترك تخصصي، تبادل اطلاعات علمي و پژوهشي مرتبط در زمينه هاي مرجع نگاري، فهرست نويسي، نمايه سازي و خدمات مرمت اسناد، تبادل كتاب و اسناد و مشاركت و همكاري در زمينه تهيه و تنظيم پيام هاي تسليت براي خانواده شهدا از اهداف انعقاد اين تفاهمنامه است.
اجتمام* 7268*9105