سید محمد پژمان شامگاه دوشنبه در حاشیه سفر وزیر راه و شهرسازی به خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: اولویت نخست با انبوه ساز است ولی دیگر متقاضیان نیز می توانند از این تسهیلات بهره مند شوند.
وی گفت: از 400 هزار واحد مسكونی اقدام ملی، 100 هزار واحد در بافت فرسوده ساخته می شود كه زمین های مورد نیاز فراهم خواهد شد و امیدواریم امسال در بسیاری از نقاط كشور ساخت این واحدها آغاز شود تا حداقل در مدت دو سال بتوانیم آنها را به اتمام برسانیم.
مدیرعامل شركت بازآفرینی شهری ایران سقف تسهیلات اعطایی ساخت مسكن در محلات بازآفرینی شهری را برای كلانشهرها و مراكز استان ها 50 میلیون تومان و برای بقیه شهرها 40 میلیون تومان با سود 9 درصد عنوان كرد.
وی گفت: از بانك مسكن تعهد گرفته شده، چنانچه متقاضی تمایل به افزایش درصد سود داشته باشد تا مبلغ 100 میلیون تومان و اگر از فناوری نوین در ساخت مسكن استفاده كند تا 110 میلیون تومان هم تسهیلات پرداخت شود.
پژمان ادامه داد: یك هزار و 500 میلیارد تومان از پایان سال گذشته به پروژه های بازآفرینی شهری در كشور اختصاص یافت و برای این میزان اعتبار حدود یك هزار و 400 پروژه پیش بینی شده كه عملیات اجرایی برخی از آنها آغاز شده است.
وی گفت: برخی پروژه های نیمه تمام نیز با این اعتباری كه اختصاص یافته است، امسال به بهره برداری می رسد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با تاكید بر اهمیت موضوع بازآفرینی شهری گفت: 140 هزار هكتار از شهرهای كشور با جمعیت 20 میلیون نفر در محدوده بازآفرینی شهری قرار دارند.
او بیان كرد: نوسازی این بافت ها كار ظریف و پیچیده ای است چون قرار نیست مردم را از خانه هایشان بیرون و بعد منازل را تخریب كنیم بلكه هدف این است تا مردم محور كار باشند.
پژمان با اشاره به ماهیت اجتماعی بازآفرینی شهری افزود: شرط موفقیت این طرح استقبال و همكاری مردم است تا از تسهیلات و امكانات پیش بینی شده استفاده كنند و كار به سرانجام برسد.
وی گفت: هر سلول از خانه های مردم كه در بافت فرسوده نوسازی شود یك پروژه بوده ولی در بعضی بخش ها نیاز است خدمات و امكانات برای مردم آماده شود.
مدیرعامل شركت بازآفرینی شهری ایران با تاكید بر اینكه كمبود خدمات یكی از نقیصه های محدوده بافت های فرسوده و ناكارآمد است گفت: امید است با اجرای پروژه های جدید بتوانیم شرایط خدماتی این محدوده ها را بهتر كنیم.
وی مشكل عمده در بافت های ناكارآمد و فرسوده را مسكن عنوان كرد و افزود: در این خصوص نقش مردم بسیار مهم و كلیدی است و رسانه ها نیز می توانند در تشویق مردم كارساز باشند.
پژمان اعطای ودیعه مسكن برای مدتی كه شخص مجبور به ترك منزل خود باشد را یكی از حمایت ها در ساخت مسكن جدید برای بافت های ناكارآمد و فرسوده برشمرد و گفت: همچنین تسهیلات با سود 9 درصد برای ساخت منزل در اختیار متقاضیان قرار می گیرد و شهرداری ها نیز بدون عوارض یا با تخفیف عمده پروانه صادر می كنند.
وی با بیان اینكه هرچه زودتر مردم اقدام كنند دولت هم بیشتر اشتیاق پیدا می كند اضافه كرد: در حال حاضر كار ما سخت است به خاطر اینكه در مقطعی برخی اقدامات نسنجیده موجب آزردگی و تضعیف اعتماد مردم شده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: اختلال در وعده ها موجب تردید در مردم شده اما این مقداری كه امروز به مردم وعده داده می شود واقعی است و اگر امروز كشور در تنگنای منابع مالی نبود شخص رئیس جمهوری علاقه مند بود كه در بازه زمانی كوتاه آنقدر تسهیلات به مردم بدهد تا با مشاركت مردم كار را به سرانجام برسد.
وی با ابراز امیدواری از اینكه در شهر بیرجند برای سال 98 حداقل بین یك هزار تا 2 هزار پروژه در بافت های فرسوده و ناكارآمد اجرایی شود گفت: امیدواریم با كمك شهرداری و مردم بتوانیم در اراضی خریداری شده واحد مسكونی جدید احداث كنیم.
پژمان گفت: برای شهرهای دیگر استان هم در سفرهای بعدی به صورت واضح تر و بر اساس علاقه مندی مردم پروژه تعریف می شود.
خراسان جنوبی یك هزار هكتار بافت فرسوده ناكارآمد، سكونتگاه غیررسمی و بافت تاریخی دارد كه 90 هزار نفر معادل 30 درصد جمعیت شهری در این محلات ساكن هستند.
وزیر راه و شهرسازی ظهر (دوشنبه) با هیات همراه برای افتتاح و كلنگ زنی 20 طرح با اعتبار 670 میلیارد تومان وارد خراسان جنوبی شد.
محمد اسلامی در این سفر یك روزه در بیرجند مركز استان حضور داشت و معاونان وی به شهرستان های نهبندان، طبس، فردوس و درمیان سفر كردند.
9893*3028
تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۱
بیرجند - ایرنا - معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: تسهیلات مورد نیاز ساخت مسكن در محلات بازآفرینی شهری به بانك ابلاغ شده است و مردم می توانند برای دریافت آن مراجعه كنند.