به گزارش ایرنا، بهروز مرادی روز سه شنبه در جلسه بررسی عملیات احداث سد و نیروگاه سردشت افزود: این طرح ها به منظور رفع نیازهای مردم، مهار و هدایت منابع آبی و ایجاد اشتغال در این مناطق احداث شده است.
وی با اشاره به عملیات ساخت سد سردشت نیز اظهار داشت: تیم سازنده این سد توانستند در مدت كمتر از سه سال این سد را به بهره برداری برسانند كه قابل تقدیر است.
مرادی افزود: سردشت با احداث این سد و دریاچه زیبا و پلی كه بر روی آن احداث شده، هم اكنون به یكی زیباترین شهرهای ایران تبدیل شده و 90 هزار هكتار جنگل و مناظر زیبای حاشیه سد، در كنار سایر پتانسیل های سردشت به زیبایی های این منطقه افزوده است.
وی با بیان اینكه طرح جامع گردشگری این شهر باید تهیه و توسط دولت و بخش خصوصی در آینده ای نزدیك اجرایی شود، افزود: نزدیكی این سد به مرز به عنوان یك فرصت بالقوه می تواند زمینه لازم برای صادرات برق بوجود آورده و ارزآوری خوبی برای كشور داشته باشد.
فرماندار سردشت نیز در این جلسه با تاكید بر جذب نیروهای بومی در پروژه سد سردشت و نیروگاه آن گفت: بهره گیری از شیلات و تولید آبزیان از سد سردشت نیز در كنار توسعه بخش كشاورزی باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
اقصی نخشی پور افزود: تصفیه خانه آب شرب شهرهای سردشت و ربط نیز با ظرفیت 495 لیتر در ثانیه برای افق سال 1425 به بهره برداری می رسد كه می تواند مشكل آب شرب این منطقه را برای بلند مدت تامین كند.
به گزارش ایرنا شهرستان مرزی سردشت با 385 هزار نفر جمعیت در 244 كیلومتری مركز آذربایجان غربی واقع است؛ این شهرستان مرزی 150 هزار هكتار مساحت دارد كه از این میزان 90 هزار هكتار را اراضی جنگلی تشكیل می دهد.
در حال حاضر 13 سد در آذربایجان غربی وجود دارد كه ظرفیت ذخیره آنها به بیش از یك میلیارد و 900 میلیون مترمكعب می رسد و با راه اندازی سدهای كرم آباد و سردشت، این میزان به بیش از 2 میلیارد مترمكعب می رسد.
رییس جمهوری امروز و در سفری یك روزه به آذربایجان غربی چندین طرح توسعه منابع آب و خاك استان های مرزی از جمله سد كرم آباد، سد سردشت، آبیاری و زهكشی سد سیلوه، كانال انتقال آب از سد سیلوه به دریاچه ارومیه/جلدیان/ و شبكه آبیاری و زهكشی پایاب این سد و چندین طرح دیگر به ارزش چهار هزار و 465 میلیارد تومان را افتتاح كرد.
7562/3020/6185/3072
تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۹
مهاباد- ایرنا- مدیرعامل شركت منابع آب و نیروی ایران گفت: 120 طرح مربوط به مهار آب و آبرسانی به زمین های اطراف در 12 استان مرزی كشور بر روی رودخانه ها احداث شده است.