تربت حیدریه - ایرنا - رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: سالانه بیش از هشت هزار نوزاد در این شهرستان از نظر کم کاری تیروئید، غربالگری می شوند.

سعیدرضا قنبری زاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از سال 1384 تاکنون حدود 100 هزار نوزاد در تربت حیدریه غربالگری شدند که از این تعداد 115 کودک مبتلا به کم کاری تیروئید شناسایی شدند و هم اکنون تحت درمان هستند.


وی ادامه داد: در صورت تشخیص به موقع، درمان بیماری کم کاری تیروئید آسان و کم هزینه است و با رعایت دستورات بهداشتی و مصرف داروی تجویز شده توسط پزشک متخصص، رشد و نمو این کودکان مانند سایر کودکان خواهد بود و عوارضی مانند عقب ماندگی ذهنی، کوتاهی قد و کم شنوایی  کودک را تهدید نمی کند.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: بیماری کم کاری تیروئید در ابتدای تولد در بیشتر نوزادان علایم آشکاری ندارد و تنها در حدود پنج درصد از کودکان نشانه های این بیماری از جمله  فتق نافی، یبوست خشک، زبان برآمده، گریه های خشن، زردی طول کشیده، کم اشتهایی و شیر خوردن ناکافی ظهر  بروز می کند.


قنبری زاده  افزود: با بررسیهای صورت گرفته، بیماری کم کاری تیروئید در بیش از 90 درصد نوزادان هیچ نشانه بالینی ندارد و همین امر اهمیت غربالگری نوزادان را دو چندان کرده است.


دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه با زیر پوشش داشتن سه شهرستان تربت حیدریه، مه ولات و زاوه به 350 هزار نفر از جمعیت سه شهرستان در جنوب استان خراسان رضوی خدمات ارائه می دهد.


این دانشگاه 190 تخت در بیمارستان 9 دی تربت حیدریه و 20 تخت نیز در مه ولات دارد شهرستان تربت حیدریه با 250 هزار نفر جمعیت درفاصله 145 کیلو متری جنوب مشهد واقع است.


1922/7079