به گزارش سازمان بیمه سلامت، حنان حاجی محمودی روز سه شنبه درباره پوشش بیمه ای داروها افزود: بعد از در دستور کار قرار گرفتن اصلاح کدینگ در سازمان بیمه سلامت و بررسی ۲ هزار و ۴۰۰ دارو و مقایسه آن با کد IRC سازمان غذا و دارو بسته خدمتی در این بخش به ۱۸۰۰ قلم دارو کاهش یافت. زیرا در بسته فعلی حدود ۶۰۰ دارو تولید نمیشود یا قیمتگذاری نشده است. همچنین بخشی از داروهای موجود چندان مورد مصرف قرار نمیگیرد و به همین دلیل لازم است که این داروها از لیست بسته خارج شده و به جای آن داروهای ضروری از جمله داروهای خوراکی بیماران دیابتی پوشش داده شود.
مدیرکل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت به سامانه تایید دارو اشاره کرد و افزود: ما روی ۱۰۰ داروی پر هزینه اول تمرکز کردیم. از ۱۰۰ داروی اول، تنها ۸ دارو که مراجعات زیادی دارند در این سامانه الزاما ثبت نمیشوند. سایر داروها بر اساس پروندهای که برای بیماران تشکیل شده و نوع بیماری و راهنماهای بالینی مربوطه در اختیار بیماران قرار میگیرد.
حاج محمودی بیان کرد: قبل از سال ۹۲ که قرار بود یارانه دارو به بیمه سلامت منتقل شود، آنتی بیوتیکهایی مانند سفکسیم و کواموکسی کلاو یا متفورمین جزو داروهای پرهزینه سازمان بود، ولی وقتی یارانه دارو به میزان ۶۰۰ میلیارد به سازمان های بیمه گر منتقل شد، توزیع داروها تفاوت پیدا کرد، به طوری که انسولینهای قلمی اولین داروی پرهزینه سازمان را تشکیل می دهند. تغییر رویکرد پزشکان برای تجویز دارو در تغییر ترکیب دارویی سازمان خیلی موثر بوده است.
اجتمام*۹۴۸۲*1193