دکتر محمد جانباز روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: هرمزگان هم اکنون به استان های آبزی پرور از جمله گلستان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و خوزستان تحت نظارت بهداشتی اداره کل دامپزشکی مولد، ناپلی و بچه میگو ارسال می کند.
وی بیان داشت: فرآیند صدور مجوز حمل، نظارت بهداشتی و پایش مراقبت آبزی در استان هرمزگان از اردیبهشت ماه امسال آغاز و تا پایان فصل فعالیت ادامه دارد.
مدیرکل دامپزشکی هرمزگان اظهارداشت: تولید لارو (بچه) میگو فرآیندی است که در مرکز تکثیر با هدف تامین بچه میگوی مورد نیاز استخرهای پرورش میگو تحت نظارت سازمان دامپزشکی انجام می شود.
جانباز گفت: استان هرمزگان یکی از شاخص ترین مراکز آبزی پروری کشور است و امسال پیش بینی می شود بیش از ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون قطعه لارو (بچه) میگو در استان تولید شود.
وی ادامه داد: در صنعت پرورش آبزیان، میگوی مولد به عنوان نخستین بخش چرخه این صنعت جهت تامین بچه میگوی مورد نیاز استخرهای پرورشی نقش حیاتی دارد.
جانباز یادآورشد: پرورش میگو یکی از مهم ترین ظرفیت های هرمزگان در بخش شیلات است که نقش بسزایی در ارزآوری و توسعه صادرات دارد و از همین رو نظارت بر بهداشت استخرهای پرورش میگو و بهبود عملکرد آنها به منظور حفظ این صنعت از اهمیت بالایی برخوردار است.
دراطلاعات منتشره شیلات هرمزگان آمده است، وسعت مفید استخرهای پرورش میگو در هرمزگان هم اکنون بیش از ۴ هزار و ۸۰۰ هکتار با پیش بینی تولید ۱۸ هزار تن در سال عنوان شده که با توجه به کیفیت بالای محصول ۸۰ درصد آن به خارج از کشور صادر می شود.
براساس اطلاعات ذکر شده هم اکنون نزدیک به ۲ هزار و ۴۵۰ نفر بطور مستقیم در سطح ۴ هزار و ۸۰۰ هکتار از استخرهای پرورش میگوی استان هرمزگان فعالیت دارند.
۷۱۹۵/۶۰۴۸