تهران- ایرنا- کتاب مکانیک محیط‌های پیوسته محاسباتی ساختارهای نانومقیاس نوشته شده توسط محققان ایرانی در انتشارات اشپرینگر در سال ۲۰۱۹ منتشر شد.

به گزارش روز دوشنبه ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، کتاب مکانیک محیط‌های پیوسته محاسباتی ساختارهای نانومقیاس، به قلم اسماعیل قوانلو عضو هیئت‌علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه شیراز، هاشم رفیعی‌تبار عضو هیئت‌علمی گروه مهندسی و فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و عضو فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران و سید احمد فاضل‌زاده حقیقی عضو هیئت‌علمی دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه شیراز، نگارش و توسط انتشارات بین‌المللی اشپرینگر در سال ۲۰۱۹ منتشر شد.


اشپرینگر یکی از بزرگ‌ترین ناشران بین‌المللی است که بیش از ۱۷۰ سال در زمینه انتشار کتاب‌های دانشگاهی ومجلات علمی-پژوهشی سابقه دارد.


در این کتاب که حاصل سال‌ها تجربه علمی و تحقیقاتی مؤلفان در حوزه مدل‌سازی رفتار مکانیکی ساختارهای نانومقیاس است، برای اولین بار تئوری الاستیسیته غیرموضعی به صورت جامع، شفاف و نظام‌مند تشریح و کاربردهای این تئوری جهت مدل‌سازی ساختارهای نانومقیاس شرح داده شده است. کاربردهای متنوع تئوری مذکور جهت انواع نانوساختارها شامل فولرن‌ها، نانولوله‌های کربنی، صفحات گرافن، نانوذرات، نانوسیم‌ها و همچنین ساختارهای نانومقیاس بیولوژیکی نظر طیف وسیعی از محققان را به مطالب ارائه شده جلب خواهد کرد. به‌علاوه در یک فصل به طور مبسوط به چالش‌های موجود، مسائل باز و چشم‌انداز آینده این تئوری پرداخته شده است.


کتاب مذکور در ۱۲ فصل و ۲۸۱ صفحه تنظیم شده است و ساختار و محتوای آن برای استفاده طیف وسیعی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی، محققان و دانشمندان در زمینه‌های گسترده‌ای از رشته‌ها شامل ‏فناوری‌نانو، فیزیک محاسباتی و مهندسی مکانیک مناسب است.


تهیه و تألیف کتاب در یک انتشارات معتبر بین‌المللی فرصتی مناسب جهت نشان دادن ظرفیت‌های علمی و توانمندی بالای محققان ایرانی است و حمایت قوی و جدی از این گونه فعالیت‌های پژوهشی ارزشمند می‌تواند موجب اعتلای جایگاه علمی جمهوری اسلامی ایران در سطح جهان و گامی مناسب در جهت دستیابی به مرجعیت علمی باشد.


این کتاب ‏هم‌اکنون در سایت‌های اشپرینگر در دسترس قرار گرفته و علاقه‌مندان می‌توانند جهت ‏مشاهده کتاب به نشانی https://link.springer.com/book/۱۰.۱۰۰۷/۹۷۸-۳-۰۳۰-۱۱۶۵۰-۷ مراجعه کنند.‏


علمی ** ۹۳۴۰** ۱۰۵۵