تهران- ایرنا- سرپرست مرکز کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه پیام نور معتقد است: امروزه دانشگاه ها و مراکز علمی باید از تحقیق و پژوهش صرف فاصله گیرند و آموزش های مهارتی را در دستور کار قرار دهند.

مهدیه رحمانیان روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا در خصوص تأسیس «مدرسه کارآفرینی و استعدادیابی» اظهار داشت: در حال حاضر دانشگاه پیام نور با هدف تحقق دانشگاه نسل سوم و چهارم، از تحقیق و پژوهش صرف فاصله گرفته است.


وی افزود: در حقیقت دانشگاه به منظور رشد و توسعه کارآفرینی، در جهت ارتباط با صنعت سعی در نیازسنجی و رفع نیازهای صنعتی جامعه دارد.


عضو هیأت علمی دانشگاه پیام نور ادامه داد: راه اندازی مدرسه استعدادیابی و کارآفرینی یکی از مهم‌ترین اقدامات این عرصه به شمار می‌رود؛ با استفاده از این طرح کودکان، بزرگسالان و جامعه دانشگاهی در ارتباط با صنعت قرار می‌گیرند.


وی با اشاره به طرح ملی استعدادیابی تصریح کرد: کودکان ۸ تا ۱۳ سال در این طرح استعدادیابی و استعدادپروری می‌شوند و پس از آن تحت آموزش‌های مهارتی قرار می‌گیرند.


رحمانیان یادآور شد: این مهم براساس توافق با صاحبان صنایع و مراکز تولیدی و صنعتی، از طریق فراخوان رسمی صداوسیما اعلام می‌شود.


وی همچنین با اشاره به «کاپ استعداد» ادامه داد: شرکت کنندگان در این سنجش و همچنین مهارت آموزان در یک ارزیابی برای دستیابی به کاپ استعداد با یکدیگر به رقابت می‌پردازند.


رحمانیان با بیان این مسئله که دانشجویان نیازمند مهارت آموزی هستند؛ خاطرنشان کرد: بسیاری از آموزش‌های دانشگاهی تئوری و غیرقابل استفاده در بازار کار است و فراگیری این آموزش‌ها در قالب این مراکز محقق می‌شود.


سرپرست مرکز کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه پیام نور تاکید کرد: برخی دانشجویان نیز در یک حوزه خاص هنری، ورزشی و… استعداد دارند و این مراکز در پرورش این استعدادها فعالیت می‌کنند.


به گفته رحمانیان مهارت افزایی و توانمندسازی دانشجویان در رشته‌های تحصیلی هم از دیگر اقدامات این مراکز به شمار می‌رود. راه اندازی کمپ‌های شغلی با تعاریف دوره‌های ۶ ماهه و آموزش‌های مهارتی جهت استخدام در مراکز تولیدی و صنعتی نیز از دیگر فعالیت‌های این مراکز است.


وی در ادامه تصریح کرد: راه اندازی مرکز نوآوری، توسعه و تجاری سازی فناوری نیز با هدف حمایت دانشجویان مبدع، مخترع و پژوهشگر نیز یکی دیگر از فعالیت‌های مؤثر در جهت مهارت آموزی دانشجویان است.


رحمانیان افزود: برقراری تعامل و ارتباط جامعه دانشگاهی با صاحبان صنایع و سرمایه گذاران برای تجاری سازی برخی طرح‌های دانشجویان نیز فراهم شده است.


این عضو هیأت علمی ادامه داد: در برخی مواقع نیز شماری از شرکت‌ها و استارتآپ ها جهت انجام فعالیت‌ها، نیازمند نیروی کمکی هستند و از دانشجویان بهره برداری می‌کنند.


یادآور می‌شود؛ راه اندازی کلینیک کسب و کار (مجهز به آزمایشگاه‌های پیشرفته و تکنولوژی روز دنیا) با هدف برگزاری کلاس‌ها و کارگاه‌های آموزشی برای صاحبان صنایع و تولید در جهت افزایش کیفی گرایی و همچنین رفع آسیب‌ها نیز یکی دیگر از اقدامات دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه پیام نور در این عرصه به شمار می‌رود.


دانام **۹۴۸۴**۱۶۰۱**