نجف - ایرنا - امام جمعه و خطیب نماز عید فطر نجف اشرف گفت که موضع مستقل عراق در اعلام ضدیت با تحریم های ضد ایرانی آمریکا، بهترین نشانه برای قدرت و استقلال عراق است.

"سید صدرالدین القبانچی" خطیب عید فطر در صحن مطهر امام علی (ع) در نجف اشرف با تقدیر از موضع برهم صالح رئیس جمهوری عراق در نشست مکه و نیز مواضع بغداد در ضدیت با تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران، آن را بهترین دلیل بر جایگاه و قدرت عراق در عرصه بین الملل دانست.



وی در خطبه‌های نماز عید فطر حرم امیر مؤمنان علی (ع) تاکید کرد که امروز جایگاه و صدای عراق در جهان عرب و عرصه بین الملل بالاست و این نشانده قدرت عراق است.



امام جمعه نجف همچنین از پیشرفت ثبات سیاسی و امنیتی در عراق و ارائه خدمات به مردم سخن گفت و افزود: امروز الحمدلله عراق دارای وحدت کلمه است.



موضع قاطع رئیس جمهوری عراق در جریان نشست اخیر سران عرب در مکه در مخالفت با بیانیه یک طرفه و ضد ایرانی این نشست و تاکید بر استحکام روابط عراق و ایران از یکسو و یکپارچه بودن امنیت در منطقه و ضرورت گفت و گو و همکاری بجای تنش آفرینی، از سوی دیگر، خشم سعودی‌ها را برانگیخت و در عین حال مورد استقبال گسترده مقامات عراقی و سیاستمداران و ناظران در منطقه قرار گرفت.





** الحشد الشعبی دو ساعته بساط بعثی‌ها را جمع می‌کند



القبانچی در بخشی دیگری از خطبه‌های خود با هشدار نسبت به آنچه تحرک عناصر بعثی در درون جامعه عراق از جمله منطقه سبز بغداد نامید، تاکید کرد که پروژه بعث و تلاش آنان برای کودتا در عراق به جایی نمی‌رسد و همه فعالیت‌ها و مقرهای آنان تحت مراقب قرار دارد و اگر زمانش برسد الحشد الشعبی ظرف دو سه ساعت بساط آنها را از جمله ادارات و سازمان‌های دولتی عراق جمع خواهد کرد.



وی همچنین گفت که حزب منحله بعث عراق هیچ جایگاهی درجهان و حتی جهان عرب ندارد و هیچ کشوری وجود ندارد که مرتکب اشتباه شود و روابط و حضورش در عراق را فدای حمایت از تحرکات حزب بعث کند.



خطیب عید فطر نجف تصریح کرد: سازمان الحشد الشعبی مترصد لحظه صفر (اعلام آغاز عملیات) است تا وارد منطقه سبز شده و بعثی‌ها را (از دوائر دولتی و حکومتی) پاکسازی کند.



قانون اساسی عراق هر گونه فعالیت مستقیم یا غیر مستقیم و نیز تبلیغ و تطهیر حزب منحله بعث عراق و نیز عوامل آن را ممنوع و مستحق مجازات شناخته است.



در ماههای اخیر نگرانی‌هایی مبنی بر عفو برخی کاردهای حزب بعث و احتمال ورود آنها به سطح بالای مسئولیت سیاسی در دولت عراق مطرح شد اما این امر از سوی نهادهای ذیربط تکذیب و تاکید شده است که سازمان ریشه کنی حزب بعث با دقت و شفافیت نسبت به هر پرونده مطرح شده، رسیدگی می‌کند.



اتهام ارتباط یا حمایت از گروهک تروریستی داعش نیز از دیگر نگرانی‌های است که در عراق مطرح است و بعضاً باعث اجبار افراد به کناره گیری از پست‌های دولتی شده است.



در شاخص ترین مورد، بهمن ماه گذشته، اتهام ارتباط با داعش موجب استعفای گزینه قطعی وزارت آموزش عراق شده بود.



خانم «شیماء الحیالی» وزیر وزارت آموزش و پرورش جدید عراق که اوایل دیماه از پارلمان رأی اعتماد گرفت، قبل از ادای سوگند قانون اساسی، به دلیل افشای ارتباط اعضای خانواده اش بویژه دو برادر و شوهرش با گروه تروریستی داعش، این اتهامات را پذیرفت و در عین حال گفت که خود ارتباطی با تروریست‌ها ندارد و آماده است در صورت اثبات ارتباطش، استعفا کند، وی سرانجام و حتی پیش از اثبات یا نفی ارتباطش با داعش، بدلیل فشار احزاب سیاسی مجبور به استعفا شد.



شکننده بودن ثبات و امنیت در عراق باعث شده است که دولتمردان و نیز افکار عمومی در این کشور به شدت نسبت به بازگشت و نفوذ عناصر بعثی و نیز وابستگان به جریان‌های تکفیری، وهابی نزدیک به آل سعود و نیز داعش حساسیت نشان دهند.



خاورم **۲**۳۸۰**