دهیار روستای «صفیره» از توابع اهواز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا با اشاره به آتش سوزی مدفن پسماندهای این شهرستان از دیروز، اظهار داشت: بوی نامطبوع و دود غلیظ ناشی از این آتش سوزی از دیروز آیین معایده عید فطر در روستاهای اطراف را مختل کرده است.
فرهاد نواصری گفت: محل دفن پسماندهای اهواز که در یک کیلومتری روستای صفیره قرار دارد، به صورت دائم دچار آتش سوزی می شود.
وی افزود: در آخرین آتش سوزی که از دیروز آغاز شده غلظت دود به اندازه ای است که میدان دید در روستا به شدت کاهش یافته و مردم امکان تردد در خارج از منزل را ندارند، این در حالی است که همزمان با فراررسیدن عید فطر، اهالی روستا مشغول دید و بازدید هستند.
وی با اشاره به پیگیری های بی نتیجه در مورد آتش سوزی ناشی از مدفن پسماند، گفت: آتش سوزی در این مکان، معمولاً بعد از آغاز چند روز طول می کشد.
به گفته وی شب ها این آتش سوزی و دود شرایط بدتری پیدا می کند و امکان تنفس و حتی خوابیدن در فضای بسته اتاق ها نیز دشوار می شود.
*آتش دنباله دار زباله
سرپرست بخشداری غیزانیه نیز در گفت وگو با ایرنا از آتش سوزی های مکرر در مدفن پسماندهای اهواز انتقاد کرد و گفت: تا کنون بارها با اداره کل محیط زیست و شهرداری اهواز در این باره مکاتبه کرده ایم اما نتیجه نداده است.
رسول ساکی افزود: آتش سوزی در زمین زباله های اهواز در نزدیکی روستای «صفیره» همیشه همزمان با گرم شدن هوا اتفاق می افتد و در سال های گذشته در زمان شدت گرفتن، بیشتر روستاهای این بخش را تا دهستان مشرحات که فاصله طولانی تا مدفن پسماندها دارد، در برمی گرفت.
*پرونده قضایی تشکیل نشد
رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان اهواز در این باره گفت: با توجه به گرم شدن هوا و سابقه سال های گذشته، آتش سوزی در مدفن پسماندها قابل پیش بینی بود و این مساله به شهرداری اهواز اعلام شد.
علی بنی عگبه با اشاره به آتش سوزی های مستمر در محل دفن زباله های اهواز افزود: برای این مساله پرونده قضایی تشکیل نشده اما پیش از این جلسه ای با حضور دادستان اهواز برگزار و شهرداری اهواز متعهد شده بود که «سلول» جدیدی برای دفن زباله ها احداث کند که تا کنون این تعهد محقق نشده است.
وی اضافه کرد: اولین «سلول» مدفن پسماند به دلیل دفن غیراصولی از گذشته دچار مشکلاتی شده و زیرساخت های آن از بین رفته است، به همین دلیل قرار بود شهرداری سلول دیگری برای دفن زباله ها بسازد اما ساخت سلول دوم به دلیل اختلاف با پیمانکار متوقف ماند و به کلی منتفی شد.
بنی عگبه اظهار داشت: در حال حاضر بخشی از زباله ها در سلول اول دفن و بخشی نیز در محوطه تخلیه و تلنبار می شود.
*صفیره چند روز در دود و آتش
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری اهواز همچنین مدعی شد: آتش سوزی که از عصر دیروز در مدفن پسماندهای اهواز آغاز شده، عمدی بوده و مقصر آن زباله گردها هستند.
محمدرضا قنواتی آتش سوزی در سلول دفن زباله ها را رد کرد و افزود: این آتش سوزی توسط زباله گردها در زباله های موجود در اطراف سلول اتفاق افتاده و فیلم های موجود از محوطه که آتش سوزی ناگهانی را نشان می دهد این موضوع را ثابت می کند.
وی درباره اینکه آیا مدفن پسماندها دارای نگهبان و حراست نیست، توضیح داد: در روزهای تعطیل که کارخانه پسماند کار نمی کند، زباله گردها به همراه خودروهای حمل زباله وارد محوطه می شوند و اقدام به سوزاندن پسماندها می کنند.
قنواتی گفت: عملیات اطفای حریق در مدفن پسماند این شهرستان از دیروز آغاز شده و هنوز ادامه دارد که ممکن است چند روز به طول بیانجامد.
وی اظهار داشت: سلول در حال ساخت به دلیل مشکل قضایی متوقف شده و احداث سلول جدید در برنامه است.
بر اساس این گزارش، در مدفن زباله های اهواز، پسماندها باید به روش خاصی در محلی موسوم به «سلول» دفن شوند و روی آنها چند لایه خاکریزی شود اما به دلیل رعایت نشدن اصول دفن، از چند سال پیش در فصل گرما با آتش سوزی های وسیع مواجه می شود.
سایت جدید دفن پسماند اهواز در نزدیکی روستای «صفیره» در بخش غیزانیه این شهرستان، از سال ۹۱ و با تعطیل شدن مدفن قدیمی پسماند در منطقه «برومی» راه اندازی شده است.
روزانه یک هزار تن زباله شهر اهواز به سایت پسماند اهواز منتقل می شود. اگر چه روش به کار گرفته در این سایت (روش نیمه هوازی موسوم به فوکوئوکا) قرار است مانع از آلودگی زیست محیطی شود اما به دلیل دفن غیراصولی زباله، آلودگی ها همچنان ادامه دارد.
در فصل گرما این سایت دچار آتش سوزی می شود که گاهی تا ۱۵ روز به درازا می کشد. آتش سوزی در مدفن پسماندها تا شعاع ۲۰ کیلومتری را فرامی گیرد و روستاهای صفیره، ملیگط، مشرحات، فضله، حیاویه، حفیره بیت علی، رحمانیه، بیوض و نزهه با جمعیت هفت هزار نفر را در معرض آلودگی ناشی از دود و دفع غیربهداشتی زباله قرار می دهد.
دود شدید ناشی از آتش سوزی در مدفن پسماند در پنجم تیرماه ۹۵ که برخی مناطق شرقی اهواز را هم فراگرفته بود موجب کاهش دید و اختلال در پروازهای فرودگاه اهواز شد و چند پرواز را به تاخیر انداخت.
بخش غیزانیه یکی از سه بخش تابعه شهرستان اهواز در شرق این شهرستان در مسیر ماهشهر، رامشیر و رامهرمز واقع شده است. این بخش ۹۶ روستا و بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت دارد.
۹۷۵۴/۳٠۲۲