«علیرضا ایزدی» روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: استان مرکزی در زمینه ساخت و راه اندازی بازارچههای دایمی صنایع دستی در کشور پیشرو است.
وی اظهار داشت: سه بازارچهی دایمی صنایع دستی پارسال در شهرستانهای شازند، خمین و شهر قورچی باشی راه اندازی شد و سه بازارچه دیگر در برنامههای آتی معاونت صنایع دستی استان قرار دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی گفت: در هر بازارچه ۱۰ کارگاه صنایع دستی فعال شده است و برای ۹۰ نفر اشتغال زایی کرده است.
ایزدی در ادامه گفت: ۷۳۴ فقره پروانه تولید انفرادی، پنج پروانه تولید کارگاهی و ۴۹۴ فقره کارت شناسایی سال گذشته در این استان صادر شده است.
وی عنوان کرد: سال گذشته ۱۶۹ فقره مجوز مشاغل خانگی صادر شده و ۱۵۸ نفر در حوزه روستایی صنایع دستی اشتغال زایی شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی افزود: ۷۴۰ نفر از صنعتگران صنایع دستی استان سال گذشته ۱۷ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال تسهیلات دریافت کردند.
ایزدی اظهار داشت: نظارت و ساماندهی کارگاههای صنایع دستی از فعالیتهای دیگر پارسال این اداره کل بود که تاکنون پنج کارگاه صنایع دستی استان بازدید و به کارگاههایی که طبق شرایط و ضوابط امتیاز لازم را داشتند گواهی کیفیت کارگاه اعطا شده است.
وی گفت: آموزش بیش از ۸۳۰ نفر در حوزه صنایع دستی، ۸۰ نفر از شاغلان صنایع دستی (در رشتههای قلمزنی، طراحی سنتی، معرق چوب و پیکرتراشی)، تجهیز کارگاههای صنایع دستی در شهرستان خمین و ساوه، تکمیل سه پرونده درجه هنری هنرمندان، تکمیل ۲ پرونده برای ثبت ملی میراث ناملموس، زنده کردن رشته سفال در روستای برجک، برگزاری بیش از ۵۰ نمایشگاه موقت در سطح استان و بهره مندی ۲۳۰ نفر از هنرمندان صنایع دستی از بیمه روستاییان و عشایر از دیگر برنامه ها در این استان بوده است.
۳۴۸ رشته صنایع دستی در کشور وجود دارد که از این تعداد ۱۱۰ رشته در استان مرکزی فعال است.
۶۹۹۱/۶۰۱۳/