خداداد غریب پور، رئیس هیات عامل ایمیدرو در مراسم امضای دومین تفاهمنامه همکاری بین شرکت ملی صنایع پتروشیمی و ایمیدرو، گفت: عملیات اجرایی منطقه پارسیان در سال ۹۴ شروع شد و بیش از دو هزار هکتار از این منطقه برای توسعه پتروشیمی و تولید ۱۵ تا ۱۸ میلیون تن محصول پتروشیمی در نظر گرفته شده است. همچنین قرار است طرحهای تولید آلومینیوم، فولاد و … در این منطقه اجرا شود.
غریب پو ر تاکید کرد: ۱۹ پست اسکله را برای این منطقه پیشبینی کردهایم که ۴ پست در فاز اول به بهرهبرداری میرسد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در زمینه تامین آب و برق نیز دو شرکت داخلی تامین آن را به عهده دارند.
وی با اشاره به اینکه توسعه کشور نیازمند سرمایهگذاری است، ادامه داد: تولید و اشتغال توسط سازمانهای توسعه مانند ایمیدرو با تکیه بر جذب بخش خصوصی اتفاق میافتد. در فازهای مختلف پتروشیمی عمدتاً بخش خصوصی را برای حضور در طرحها ترغیب کردهایم و امیدواریم سال رونق تولید، شروع امیدوارکنندهای برای سرمایهگذاری در این منطقه باشد و نقش خود را در توسعه کشور ایجاد کند.
بر اساس این گزارش، دومین تفاهمنامه همکاری توسعه منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژیبر پارسیان امروز با هدف ساماندهی و تسریع در عملیات اجرایی طرحهای پتروشیمیایی و پتروپالایشگاهی این منطقه بین بهزاد محمدی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و خداداد غریبپور، رئیس هیئت عامل ایمیدرو و با حضور فریدون همتی، استاندار هرمزگان امضا شد.
همچنین امضای تفاهمنامه طرح بزرگ احداث آبگیر و آب شیرین کن منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان نیز در این مراسم میان ظهیرامامی، مدیرعامل فرا آب رسان سرزمین و حسن شاهرخی، مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان صورت گرفت.
قرار است در منطقه ویژه صنایع انرژیبر پارسیان ۴میلیون تن فولاد، ۱۸ میلیون تن محصولات پتروشیمی و ۱.۲ میلیون تن آلومینیوم تولید شود.
منطقه پارسیان در ۲۲۰ کیلومتری بندرلنگه در استان هرمزگان قرار دارد.
سرمایه گذاری صندوق توسعه ملی در پارسیان
فریدون همتی، استاندار هرمزگان نیز در این مراسم با اشاره به آمادگی صندوق توسعه ملی برای توسعه منطقه ویژه انرژیبر پارسیان، گفت: صندوق توسعه ملی قول مساعد برای تامین بخشی از نیاز بخش خصوصی برای حضور در منطقه ویژه پارسیان را داده که میتواند به رونق سرمایهگذاری در این منطقه کمک کند.
وی افزود: امسال در سال رونق تولید و اوج تحریمها علیه کشور قرار داریم و این در شرایطی است که در هرمزگان ظرفیتهای بزرگی در دستور کار و برنامهریزی دارد تا به اقتصاد کشور کمک کند.
به گفته همتی زیرساختهای اولیه برای رونق غرب استان هرمزگان فراهم شده و در حوزههای مختلف مانند پتروشیمی، آلومینیوم و … وارد شدهایم تا نیاز داخلی کشور را تامین کرده و از واردات بینیاز شویم.
وی ادامه داد: برای ورود در بخش فولاد، صنعت برق و آب شیرینکنی در استان هرمزگان بخش خصوصی اعلام آمادگی کرده و همه شرایط برای سرمایهگذاری فراهم است.
استاندار هرمزگان به بهره برداری از فاز اول بندر منطقه ویژه انرژیبر پارسیان در آیندهای نزدیک اشاره کرد و گفت: این منطقه در زمینه پتروشیمی به عنوان مکمل عسلویه خواهد بود.
وی افزود: لوله انتقال گاز برای تامین خوراک صنایع پتروشیمی این منطقه نیز تایید شده و قرار است ۲۰ میلیون متر مکعب خوراک گازی به پتروشیمیهای منطقه ویژه پارسیان اختصاص داده شود.
وی با اشاره به ظرفیتهای سواحل جنوبی کشور تاکید کرد: سواحل مکران ظرفیتهایی مانند شرایط محیطی مناسب، دسترسی به آبهای بینالمللی و نزدیکی به خوراک فراوان را در اختیار دارد بنابراین امیدواریم هرچه سریعتر این امید و تلاش با حمایت بخش خصوصی و حمایت دولت به رونق منطقه و استان بینجامد.
در این مراسم دو تفاهمنامه به منظور ساماندهی و تسریع در عملیات اجرایی طرحهای پتروشیمیایی و پتروپالایشگاهی در منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژی بر پارسیان و همچنین شیرین سازی آب دریا در این منطقه با حضور مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، رئیس هیات عامل ایمیدرو و استاندار هرمزگان به امضا رسید.
اقتصام *۴۰۱۸* ۳۰۶۳