اسلام آباد - ایرنا - سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در شهر «کویته» پاکستان تاکید کرد: ایجاد کانال بانکی باعث تقویت تجارت قانونی و جلوگیری از قاچاق کالا میان دو کشور می شود.

«محمد رفیعی» درجمع مسئولان اتاق کویته و بازرگانان ایالت بلوچستان افزود، به رغم امضای چند موافقتنامه میان ایران و پاکستان تاکنون ارتباط بانکی میان دو کشور برقرار نشده است.


وی افزود: بدون ایجاد کانال بانکی در مرز تفتان (منطقه مشتر مرزی با میرجاوه ایران) جلوگیری از تجارت غیرقانونی ممکن نخواهد بود.


سرکنسول ایران با تاکید بر تأمین تسهیلات مؤثر بانکی در مرز مشترک تفتان-میرجاوه، اظهار داشت: یکی از اهداف ایران و پاکستان برای تشکیل اتاق مشترک بازرگانی، بالا بردن حجم تجارت دوطرفه است. ما خواستار اتخاذ اقدامات مؤثر برای رفع موانع در مسیر فعالیت‌های مشترک اقتصادی هستیم.


وی گفت: با روی کار آمدن دولت فعلی پاکستان به حاکمیت حزب تحریک انصاف روابط دوجانبه تهران و اسلام آباد بهبود یافته است با این حال با رفع موانع موجود در مسیر فعالیت‌های بازرگانی می‌توانیم حجم تجارت دو کشور را به ۵ میلیارد دلار برسانیم.


رفیعی افزود، جمهوری اسلامی ایران برای مشارکت در طرح نوسازی خط آهن پاکستان آماده همکاری با این کشور است.


«قاسم خان سوری» نایب رئیس مجلس ملی پاکستان نیز در این نشست گفت: دولت این کشور اقدامات مؤثری را برای جلوگیری از تجارت غیرقانونی و سرکوب عناصر تروریستی در نوار مشترک مرزی اتخاذ کرده است.


وی تاکید کرد: دولت پاکستان برای مراقبت از مرزهای خود با ایران تصمیم به تشکیل نیروی واکنش سریع گرفته است.


نایب رئیس مجلس پاکستان افزود: وی موضوعات مورد بحث در این نشست را در دستور کار قرار داده است.


مسائل مربوط به گذرگاه‌های مرزی ایران و پاکستان، مشکلات پیش روی تردد کامیون‌های باری دو کشور، شبانه روزی کردن مرز میرجاوه، افزایش گذرگاه‌های رسمی، بازسازی و مرمت جاده کویته-تفتان به عنوان تنها جاده پاکستان با آسیای مرکزی نیز در این نشست مورد بررسی قرار گرفت.


نبودن کانال بانکی میان دو کشور همسایه ایران و پاکستان از مهمترین موانع توسعه روابط تجاری مشترک محسوب می‌شود، موضوعی که هفته‌های اخیر بازرگانان پاکستانی مصرانه خواستار حل آن در راستای تسهیل در فعالیت‌های مشترک تجاری شده‌اند.


به گفته آنان، ایجاد کانال بانکی در نقطه صفر مرزی ایران و پاکستان فعالیت‌های تجاری و تبادل پول میان دو کشور را آسان‌تر می‌کند.


هرچند بانک‌های مرکزی ایران و پاکستان درسال ۲۰۱۷ توافقنامه مبادلات مالی را امضا کردند ولی مشکلات بانکی بین دو کشور همچنان باقی است.


عمده تجارت ایران و پاکستان از طریق مسیرهای زمینی منتهی به گذرگاه مرزی میرجاوه (تفتان) انجام می‌شود و در این بین ساکنان دو منطقه سیستان و بلوچستان ایران و ایالت بلوچستان پاکستان سهم بسزایی برای توسعه تجارت و همکاری‌های اقتصادی میان دو کشور همسایه دارند.


بحث گشایش کانال بانکی و اعطای خط اعتبار (LC) از مطالبات جدی بازرگانان هر دو کشور بوده و اخیر نیز تاجران پاکستانی مستقر در ایالت بلوچستان از مسئولان ایران و پاکستان مصرانه خواسته‌اند تا گام‌های اساسی برای راه اندازی کانال بانکی برداشته شود.


در جریان سفر اخیر سید «رسول موسوی» دستیار وزیر امور خارجه و مدیرکل آسیای غرب وزارت امور خارجه ایران به شهر «کویته» پاکستان، وی با مقام‌های ارشد دولت ایالتی بلوچستان و اعضای اتاق بازرگانی و صنعت کویته دیدار و مسائل پیش روی تاجران و بازرگانان این کشور درخصوص تجارت با ایران و وضعیت فعالیت‌های اقتصادی از طریق گذرگاه‌های مرزی را بحث و بررسی قرار داد.


آساق ۲۷۴**۱۶۰۰