کامیل کریمیان روز دوشنبه در جلسه ستاد بحران سقز اظهار داشت: باید بسترسازی لازم در مراکز خرید گندم برای خرید این محصول از کشاورزان در تیرماه صورت گیرد.
وی اضافه کرد: گندم به عنوان محصولی راهبردی اهمیت خاصی دارد و باید تمامی دستگاههای اجرایی و انتظامی شهرستان در راستای تسهیل در روند خرید گندم تضمینی تلاش کنند.
رئیس سازمان تعاون روستایی کردستان هم در این جلسه گفت: سال گذشته، مراکز خرید تعاون روستایی سقز ۹۷ هزار تن محصول کشاورزان این شهرستان را خریداری کردند.
پیمان اسکندری اظهار داشت: مراکز تعاونی در سال گذشته بعد از بیجار بیشترین گندم را از کشاورزان سقزی خریداری کرده اند که بر این اساس، در مراکز خرید سقز ۹۷ هزار تُن و در مراکز خرید بیجار نیز ۱۴۱ هزار تُن محصول خریداری شده است.
مدیر نمایندگی شرکت بازرگانی دولتی کردستان هم با بیان اینکه قبل از سال ۹۲ گندم مورد نیاز کشور از کشورهای دیگر به ایران وارد میشد افزود: با تدبیر دولت از سال ۹۲ تاکنون، کشور در زمینه تولید گندم به خودکفایی رسید.
جمال صالحی بیان کرد: خرید گندم بر اساس سهمیه پهنه بندی است و با توجه به اینکه تاکنون ۲ میلیارد و ۳۰۰ هزار تُن گندم در کشور خریداری شده مبنا بر این است که پول خرید گندم در یک مرحله به گندمکاران پرداخت شود.
وی با اشاره به اهمیت گندم به عنوان یک محصول راهبردی در امنیت غذایی، اظهار داشت: مراکز خرید موظف به خرید گندم سالهای قبل و گندم وارداتی نیستند.
صالحی خواستار توجه مراکز خرید به هشدارهای هواشناسی، بحث آتش سوزی و اطفای آتش، کالیبره کردن باسکولهای خرید، بلوکه نکردن پول کشاورزان از سوی بانک، پرداخت مطالبات کامیونداران، تخلیه و انبار گردانی مراکز خرید، تأمین کامیون و تشکیل کمیته تعیین نرخ حمل شد.
صادق بهزادی، رئیس اداره تعاون روستایی سقز هم بر بستر سازی مراکز خرید و تأمین اینترنت مرکز خرید قشلاق پل در بخش سرشیو سقز، تأمین سوخت کامیونها و کمباینها، پرداخت سریع و به -موقع پول گندمکاران، تناسب کرایه حمل کامیونداران با بُعد مسافت تاکید کرد.
۷۳۴۵ / ۳۰۳۴