پیمان قمری روز یکشنبه در نشست خبری اظهار داشت: کشاورزان برای کشت سال آینده خود ترجیح می دهند از گندم برداشت شده اراضی خود استفاده کنند و به علت اعلام دیر هنگام قیمت بذر دولتی اصلاح شده، تمایلی برای خرید این نوع بذر ندارند.
وی افزود: در سال زراعی ۹۷ حدود ۲۳ هزار تن گندم جهت استفاده بذر نگهداری شد که از این میزان تنها یک تا ۲ هزار تن توسط کشاورزان خریداری و مورد استفاده قرار گرفت.
رئیس جهاد کشاورزی بیجار با اشاره به اینکه پارسال ۲۴۰ هزار تن گندم از کشاورزان بیجاری توسط دولت خریداری شده است گفت: با توجه به کاهش بارندگی ها در اردیبهشت و سرمازدگی در برخی از نقاط مرتفع در اول بهار امسال، انتظار می رود امسال خرید تضمینی گندم به زیر ۲۵۰ هزار تن کاهش یابد.
وی یاد آور شد: طبق پایش منطقه پیش بینی می شود امسال، پنج هزار و ۷۰۰ تن نخود، ۱۲ هزار و ۲۰۰ تن انگور، چهار هزار و ۵۰۰ تن محصولات باغی، ۱۷ هزار تن نیز علوفه، عدس، لوبیا و سایر محصولات در این شهرستان تولید شود.
قمری با اشاره به ظرفیت های مناسب کشاورزی و دامداری شهرستان تاکید کرد: در حال حاضر سه واحد پرورش شترمرغ با ظرفیت ۹۹ قطعه و تولید ۶ هزار و ۹۳۰ عدد تخم شترمرغ و هفت تن گوشت از بازار اقتصادی مناسبی برخودار است.
وی تشریح کرد: در سال زراعی ۹۸ - ۹۷ بیش از ۳۰۰ هزار هکتار ازاراضی کشاورزی شهرستان زیر کشت رفته است و حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ دستگاه کمباین وظیفه برداشت گندم بیجار را برعهده دارند که از این تعداد حدود ۳۰۰ دستگاه بومی شهرستان و استان است.
رئیس جهاد کشاورزی بیجار گفت: یکی از پروژه های مهم این شهرستان سرمایه گذاری گلخانه مجتمع قباسرخ بوده که با اعتبارات داخلی جهادکشاورزی احداث شده و هم اکنون آماده بهره برداری است.
وی افزود: ۲ طرح صنعتی شهرستان که به علت برخی از مشکلات تعطیل شده اند، پروژه دامداری روستای مُقلی و کشتارگاه صنعتی طیورماهان، آماده واگذاری به بخش خصوصی به وسیله مزایده است.
او با اشاره به مدیریت مناسب مبارزه با آفت حشره سن در اراضی کشاورزی بیجار گفت: بیش از ۱۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان تاکنون سم پاشی علیه این حشره انجام شده است و سمپاشی ۲۰ تا ۳۰ هزار هکتار دیگر هم در دستور کار قرار دارد.
در بیجار بیش از ۱۳۰ مرکز تهیه و عرضه مواد خام دامی فعالیت دارند.
۹۹۴۳ / ۳۰۳۴
نظر شما