دراین پیام که نسخه ای از آن عصر سه شنبه در اختیار ایرنا قرار گرفت، آمده است: در گذشت پیشوا و مرجع عظیم الشأن تقلید حضرت آیت الله العظمی محقق کابلی در این برهه از زمان ضایعه جبران ناپذیر برای حوزات علمیه، علمای اسلام، مردم مسلمان و متدین افغانستان و سایر مومنین است.
در پیام محمد حسن جعفری بیان کرده است: حزب رفاه ملی افغانستان ارتحال جانسوز و ملکوتی مرجع عالیقدر جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی الحاج آقای شیخ قربان علی محقق کابلی ((ره)) را به پیشگاه ولی عصر امام زمان ارواحنافدا، مراجع عظام تقلید، علماء و فضلای حوزات علمیه قم، نجف و افغانستان و بیت معظم له و مردم متدین و دین مدار افغانستان تسلیت عرض مینماید و خود را دراین غم و اندوه بزرگ شریک میداند.
پیام حاکیست: اینجانب باورمندم دنیای اسلام عالم بزرگ فقیه نامدار، جهان تشیع مرجع بزرگ تقلید و فقیه فرزانه و کشور افغانستان بزرگترین مرجع دینی و حامی دلسوز را از دست داد.
در پایان از خداوند بزرگ استدعا مینمایم روح بلند، مطهر و ملکوتی مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی محقق کابلی را با انبیاء، اولیاء، شهداء و پیامبر عظیم الشأن اسلام حضرت محمد ابن عبدالله (ص) و اهل بیت طاهرین اش محشور فرماید.
آیت الله قربانعلی محقق کابلی از علمای افغانستانی مقیم قم دوشنبه شب در این شهر مقدس دارفانی را وداع گفت. این عالم ربانی از شاگردان آیتالله العظمی خویی (ره) در نجف اشرف بود که پس از رسیدن به درجه اجتهاد، سالیان طولانی در حوزههای علوم دینی کابل و قم به تدریس و تربیت شاگردان و ترویج معارف اسلامی مشغول بود و در دوران جهاد مردم افغانستان در سطوح رهبری مبارزات مردم مسلمان افغانستان قرار داشت.
وی در تابستان سال ۱۳۰۷ خورشیدی در استان پروان دیده به جهان گشود. تحصیلات ابتدایی را در زادگاهش فرا گرفت و دوره عالی را در کابل ادامه داد.
آیت الله کابلی برای ادامۀ تحصیل در سال ۱۳۲۲ هجری شمسی روانه نجفِ اشرف شد و دورۀ عالی علمی را نزد استادانی چون سیدعبدالعلی سبزواری، شیخ کاظم تبریزی و امام خمینی فرا گرفت.
وی در سال ۱۳۵۱ هجری شمسی پس از ۲۰ سال تحصیل و کسب درجه اجتهاد به افغانستان و کابل بازگشت و به تبلیغ دین پرداخت.
آیت الله کابلی در سال ۱۳۵۷ به شهر قم مهاجرت و به تدریس پرداخت.
او پیشینه جهادی نیز داشته است و پس از پیروزی مجاهدین در سال ۱۳۷۱ دوباره به افغانستان بازگشت و یک سال در کابل ماند و سپس به ایران رفت و با پذیرش مرجعیت، تدریس خارج فقه را در حوزه علمیه قم پیگرفت.
۶۱۳۳/