به گزارش پایگاه خبری "العربی الجدید"، این شورا در بیانیه دیروز (سه شنبه) خود ضمن همدردی با خانواده قربانیان و آرزوی بهبود کامل آسیب دیدگان، خواستار توقف فوری خشونت علیه شهروندان، احترام به حقوق بشر، پیگرد مجرمان و برقراری عدالت در سودان شد.
شورای امنیت همچنین از "آنتونیو گوتریش" دبیر کل سازمان ملل متحد خواست به حمایتهای خود از تلاشهای منطقهای و بین المللی در راستای تسهیل فرایند انتقال قدرت بر اساس مصالح ملت سودان ادامه دهد.
شورای نظامی سودان روز دوشنبه اعتراف کرد که نیروهای نظامی در سرکوب و کشتار هفته گذشته معترضان در این کشور دست داشتهاند.
هفته گذشته اختلافات سیاسی میان رهبران اپوزیسیون و شورای نظامی سودان به درگیری خونبار و سرکوب مخالفان توسط نیروهای امنیتی انجامید و طبق آمار کمیته مرکزی پزشکان سودان، شمار معترضان قربانی به ۱۱۸ تن رسید.
اعتراضات مردم سودان از ۱۹ دسامبر ۲۰۱۸ (۲۸ آذر ۹۷) ابتدا به خاطر افزایش قیمت نان آغاز شد، اما بسرعت رنگ و بوی سیاسی به خود گرفت و تظاهر کنندگان خواستار سرنگونی دولت "عمر البشیر" رئیس جمهوری شدند که سرانجام حکومت وی ۲۲ فروردین ماه با دخالت ارتش خاتمه یافت و پس از آن ارتش سودان با تشکیل نهادی با عنوان شورای نظامی انتقالی به ریاست ژنرال "عبدالفتاح البرهان" قدرت را در دست گرفت، اما گروههای معترض سودانی خواستار کنار رفتن نظامیان و انتقال مسالمت آمیز قدرت به یک شورای غیر نظامی و تشکیل یک حکومت دمکراتیک هستند و برای رسیدن به خواستههای خود همچنان به اعتراض و تحصن در خیابانها و میدان اصلی پایتخت و مقابل وزارت دفاع ادامه میدهند.
گروههای مخالف شورای نظامی سودان با امضای بیانیهای، ائتلافی فراگیر از نیروهای غیرنظامی تشکیل دادند که به نام "اعلامیه آزادی و تغییر" معروف شد. این ائتلاف برای تعیین تکلیف آینده سودان وارد گفت و گو با نظامیان شد، اما این مذاکرات پس از کشتار خونین خارطوم بی نتیجه ماند.
خاورم **۳۲۲۴**۱۶۵۱