تهران- ایرنا- یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه سهام بزرگ بازار سرمایه مانند شرکت‌های پالایشگاهی، پتروشیمی و فولادی متوقف شده اند، گفت: اکنون سهام کوچک‌تر در بازار سرمایه، مسیر اصلی معاملات را در دست گرفته اند و حرکت دارند، اما سهام کوچک‌تر نمی تواند تأثیر چندانی را بر شاخص بورس داشته باشند.

محمود احترامی امروز (چهارشنبه) در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به اینکه شاخص بورس در روزهای گذشته از سقف تاریخی خود که ۲۲۷ هزار واحد بود، عبور کرد تکاپو و پویایی مناسبی بر معاملات حکمفرما شد.

وی گفت: بازار در حال حاضر شاهد فشار عرضه از سوی سهام لیدر بازار است که این موضوع ذات بازار به حساب می‌آید و امری طبیعی تلقی می‌شود.

احترامی با بیان اینکه اکنون روند کلی بازار مثبت و افزایشی پیش بینی می‌شود، گفت: روز گذشته در ابتدای معاملات شاخص کل منفی بود، اما هر چه به ساعت پایان معاملات بازار نزدیک تر می‌شدیم از روند منفی آن کاسته و شاخص به سمت افزایشی در حرکت بود.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: از سوی دیگر با توجه به نزدیک شدن فصل مجامع و ورود به ماه تیر که مجمع اکثر سهم‌ها در این زمان برگزار می‌شود اکنون قیمت سهم‌هایی که سال ۹۷ را با سود خوبی به پایان رساندند، از جذابیت لازم برخوردار شده و انتظار می‌رود سود مناسبی بین سهامداران خود تقسیم خواهند کرد.

وی گفت: روز گذشته گروه خودرو، مانند ایران خودرو موفق شد تا از سقف تاریخی خود یعنی ۵۰۰ تومان عبور کند و با قیمت ۵۳۰ تومان با صف خرید سنگین به کار خود پایان دهد که به نظر می‌رسد در حال حاضر این سهم از اقبال خاصی در بازار برخوردار باشد.

احترامی ضمن تاکید بر سهام گروه فولادی‌ها افزود: ریسک این گروه به شدت پایین است و سهامدارانی که به دنبال سرمایه گذاری میان مدت هستند می‌توانند به این سهم‌ها توجه ویژه ای داشته باشند.

وی با بیان اینکه بازار سرمایه در هر مقطعی از زمان از یک لیدر خاص برخوردار است، گفت: لیدر تعیین شده نشان دهنده مسیر اصلی بازار است که در روزهای گذشته لیدر اصلی بازار گروه خودرو به ویژه سایپا بود.

احترامی با تاکید بر اینکه بازار، امروز با سرعت بیشتری نسبت به روزهای گذشته وارد مدار صعودی شد، افزود: در روزهای گذشته بازار به دلیل رشد قیمت‌ها و احتیاط سهامداران، جانب احتیاط را رعایت و با شتاب کمتری نسبت به هفته گذشته رشد کرد.

این کارشناس بازار سرمایه معتقد است که در کل روند بازار صعودی و ریزش‌های مقطعی هم ناشی از دلیل بنیادی عمیقی نیست.

وی افزود: دلایل مختلفی زمینه سود سهام برخی از گروه‌ها را فراهم می‌کند، اما چسبندگی شدید مابین نرخ دلار و بازار سرمایه از جمله اصلی ترین عامل تأثیرگذار بر رشد شاخص بورس بوده است.

به گفته احترامی، زمانی که دلار روند صعودی را در پیش گرفت، شاخص بورس هم با یک تأخیری شروع به رشد کرد.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: برخی از شرکت‌های پتروشیمی و فولادی به دلیل اینکه صادرات محور هستند، توانستند سود خوبی را در صورت مالی خود شناسایی کنند.

وی با تاکید بر اینکه عوامل متعددی سیاسی و اقتصادی بر روند بازار تاثیرگذارند، گفت: از لحاظ تحلیل‌های انجام شده، زمانی که شاخص بورس مقاومت را می شکند و از ۲۲۷ هزار واحد عبور می‌کند در زمان شکسته شدن مقاومت، شاخص بورس آرام تر رشد می‌کند تا به جایگاه واقعی خود عادت کند.