سنندج - ایرنا - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: اقتصاد دیجیتال کشور برای حرکت همگام با توسعه های جهانی این اقتصاد نیازمند انرژی تجدید پذیر بوده که ذهن و اندیشه جوانان سوخت مورد نیاز برای این حرکت است.

محمد جواد آذری جهرمی چهارشنبه شب در گفت و گوی تلویزیونی با شبکه کردستان اظهار داشت: فرزندان کردستان ذهن خلاق و روحیه و پشتکار شگرفی دارند که نقطه تمایز آنان با دیگر نقاط کشور در عرصه فناوری ارتباطات و اطلاعات است.

وی اضافه کرد: این وزارتخانه در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و رونق تولید در صدد است با استفاده از این توانمندی‌ها در نقاط مختلف کشور از جمله کردستان در سال جاری بیش از ۶۸ هزار فرصت شغلی را ایجاد کند.

وزیر ارتباطات و فناروی اطلاعات با بیان اینکه در راستای رونق تولید برنامه‌های خود در چهار سیلو شامل بازرگانی واردات، صادرات کالا و خدمات، تولید شامل شرکت‌های صنعت مخابرات، بخش مخابرات شامل شرکت‌های خدمات تلفن همراه، ثابت و فناوری اطلاعات (بخش خدمات) را تدوین کرده ایم، افزود: پیش بینی می‌شود بیشترین تحقق اهداف و پیشرفت‌های بدست آمده در بخش فناوری اطلاعات باشد.

آذری جهرمی یادآور شد: سال گذشته درآمد سیلوی ارتباطات کشور در بخش‌های خدمات فناوری اطلاعات به ۴۰۰ هزار میلیارد ریال رسید که می‌توان با اتکا به پتانسیل‌های کشور به رشد انفجاری در آن رسید و درآمد آن را تا ۸۰۰ هزار میلیارد ریال افزایش داد.

وی تاکید کرد: در شرایط اقتصادی تحریم هستیم ولی می‌توانیم یک نقطه قوت توسعه اقتصادی داشته باشیم که کشور برای تحقق این هدف از توانمندی لازم برخوردار است و در صددیم برنامه‌های این وزارتخانه به سرانجام برسد.

اعتبارات کردستان بازنگری می‌شود

آذری جهرمی با بیان اینکه در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات استان کردستان از گذشته کم کاری صورت گرفته است، گفت: برای جبران این کاستی‌ها باید اعتبارات حوزه زیرساخت‌های استان بازنگری شود تا شاخص‌های آن به میانگین ایده آل کشور برسد.

وی افزود: اگر این اعتبارات بازنگری شود و به طرح‌های استانی تزریق شود تمام این کاستی‌ها جبران و حوزه فاوای استان در مسیر توسعه اقتصادی و سهم آفرینی در اقتصاد ICT کشور قرار می‌گیرد.

آذری جهرمی وضعیت چغرافیایی و توپوگرافی استان را دیگر علت‌های این عقب افتادگی اعلام کرد و یادآور شد: با وجود اینکه در بخش شهری کردستان طرح‌ها و خدمات خوبی انجام گرفته و به شاخص‌های کشوری رسیده‌ایم اما بیشترین چالش‌های توسعه در حوزه روستایی است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: تلاش می‌شود ۲۵۰ روستای استان کردستان تا پایان سال جاری به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند.

به گزارش ایرنا، آذری جهرمی پنجم خرداد در صفحه شخصی خود در شبکه‌های اجتماعی با انتشار عکسی از نقشه ایران و در خصوص توسعه فعالیت‌های وزارت متبوع خود و شبکه ملی اطلاعات مورد انتقاد برخی کاربران فضای مجازی کردستانی مبنی بر اقدامات پایین این وزارت خانه در این استان قرار گرفت.

وی همان روز در جواب کاربران کردستانی نوشت: «اولین سفر کاری بعد از ماه رمضان را به کردستان خواهم داشت تا به بهترین شکل به مردم شریف خدمت کنیم. باعث شرمندگی بنده است تاکنون به خوبی به مردم کردستان خدمت نکرده‌ام. برنامه توسعه ارتباطات کردستان را ۶ ماهه انجام خواهیم داد».

وزیر جوان دولت دوازدهم در خصوص سفرش بعد از ماه مبارک رمضان به وعده خود عمل کرده و این خوش قولی نویدی در توسعه زیرساخت‌های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات این استان است.

در حال حاضر یک میلیون و ۲۶۸ هزار و ۵۴۷ مشترک در کردستان از اینترنت پرسرعت بهره مند هستند و ضریب نفوذ تلفن همراه حدود ۱۱۰ درصد است.

ظرفیت و پهنای باند اینترنت این استان از ابتدای دولت تدبیر و امید تاکنون ۱۱۰، ۷ گیگابایت رشد داشته و از ۶، ۳ گیگابایت در سال ۹۲ به ۱۱۷ گیگابایت بر ثانیه رسیده است.

استان کردستان با ۲۹ هزار و ۱۳۷ کیلومتر مربع طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ دارای یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت بوده و از شمال به استان آذربایجان غربی و قسمتی از زنجان، از جنوب با کرمانشاه و شرق با همدان و از غرب با کشور عراق همسایه است.

استان کردستان دارای ۱۰ شهرستان، ۲۹ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۹۷ آبادی دارای سکنه و ۱۸۷ آبادی خالی از سکنه بوده است.

۷۳۴۹/‌۹۱۰۲