تهران – ایرنا – مجری طرح خودکفایی گندم وزارت جهاد کشاورزی می گوید که روند تحویل محصول گندم به مراکز خرید دولتی نگران کننده است و خواستار تجدید نظر شورای اقتصاد در نرخ خرید تضمینی این محصول شد.

اسماعیل اسفندیارپور روز شنبه در مصاحبه با ایرنا گفت: در سال زراعی جاری بیش از ۶ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور زیر کشت گندم رفته که از این میزان، ۲ میلیون هکتار به صورت آبی و ۴ میلیون هکتار به صورت دیم کشت شده است.
وی اظهار داشت: کشت محصول گندم در سراسر کشور از وضعیت بسیار خوبی برخوردار است و با وجود سیل ابتدای سال، پیش بینی می‌شود که بیش از ۱۴.۵ میلیون تن گندم برداشت شود که این میزان نسبت به سال گذشته، ۱.۵ میلیون تن افزایش یافته است.
وی گفت: تا کنون بیش از ۳ میلیون تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان و ۱۶۰ هزار تن بذر برای کشت از کشاورزان به صورت تضمینی خریداری شده که با توجه به فضای موجود، دغدغه کشاورزان و پیش بینی‌های صورت گرفته، نگران تحویل گندم به مراکز خرید دولتی هستیم.
اسفندیار پور افزود: مسئولان وظیفه دارند تا به دغدغه کشاورزان توجه کنند و با توجه به افزایش هزینه‌های تولید، حقوق کشاورزان را رعایت نمایند تا تجربه تلخ سال‌های ۹۱ و ۹۲ درکاهش میزان خرید تضمینی گندم تکرار نشود.
وی با تأکید بر لزوم تجدید نظر شورای اقتصاد برای قیمت خرید تضمینی گندم اظهار داشت: تجدید نظر در قیمت خرید تضمینی گندم که هم اکنون ۱۷ هزار ریال است، می‌تواند سرعت تحویل محصول به مراکز خرید دولتی را افزایش داده و از خارج شدن محصول از مصرف انسانی و نشتی آن بکاهد.
وی تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی گزارشات لازم را به مسئولان منتقل کرده است، از شورای اقتصاد درخواست می‌شود تا همچون سال ۹۲ که پس از برگزاری چندین جلسه، قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کرد، برای امسال نیز این مهم را در دستور کار قرار دهد.
مجری طرح خودکفایی گندم وزارت جهاد کشاورزی افزود: تا فرصت باقی است و هنوز ۶۵ تا ۷۰ درصد از گندم کشور برداشت نشده است از شورای اقتصاد و تصمیم گیرندگان درخواست می‌کنیم تا در قیمت خرید تضمینی گندم تجدید نطر کنند و نگرانی کشاورزان و مسئولان وزارت جهاد کشاورزی را برطرف نمایند.
وی افزود: اگر در خصوص قیمت خرید تضمینی گندم تجدید نظری صورت گرفت، لازم است تا کشاورزانی که محصول خود را به قیمت ۱۷ هزار ریال به مراکز خرید دولتی تحویل داده اند نیز مورد توجه قرار گیرند.
وی میزان خرید تضمینی گندم در سال زراعی گذشته را بیش از ۱۰ میلیون تن اعلام کرد.
اسفندیارپور به پرداخت سریع‌تر وجه گندم‌های خریداری شده به کشاورزان تأکید کرد و افزود: اکثر کشاورزانی که اقدام به کشت آبی گندم می‌کنند، پس از برداشت محصول سریعاً نسبت به کشت بعدی اقدام می‌کنند لذا این افراد به نقدینگی نیاز دارند.
وی اظهار داشت: از بانک مرکزی به عنوان مسئول تأمین کننده نقدینگی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی به عنوان سیاستگذار تحویل اعتبارات درخواست می‌شود تا اعتبارات مورد نیاز خرید گندم را به شرکت غله و بازرگانی دولتی تحویل دهند تا از طریق بانک کشاورزی، پول کشاورزان پرداخت شود که این امر نیز می‌تواند به افزایش تحویل گندم به مراکز خرید دولتی کمک کند.
تهرام/۷۲۵۴/‏/‏۶۱۳۹