جلال محمودزاده روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نرخ جدید اعلام شده برای سال زراعی جاری ۲۲ هزار ریال است که این میزان از قیمت تمام شده این محصول کمتر میباشد.
وی اظهار داشت: پایین بودن این نرخ در سال زراعی گذشته موجب شد تا بیش از پنج میلیون تن گندم توسط کشاورزان انبار شده و به مراکز خرید گندم تحویل داده نشود.
وی با بیان اینکه مصرف سالانه گندم کشور ۱۰ میلیون تن است، ادامه داد: سال زراعی گذشته ۱۳ میلیون تن گندم در سطح مزارع کشور تولید شد که تنها هشت میلیون تن آن به صورت تضمینی خریداری و انبار شده و بر این اساس کشور هماکنون با ۲ میلیون تن کمبود گندم مواجه است.
محمودزاده حداقل قیمت منطقی گندم در سال زراعی جدید را ۲۸ تا ۳۰ هزار ریال تخمین زد و اضافه کرد: نرخ جدید اعلام شده موجب تداوم کاهش تحویل گندم، کاهش سطح زیرکشت، قاچاق گندم به کشورهای همسایه و کمبود این محصول استراتژیک در کشور خواهد شد.
نایب رییس اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، افزود: این کمیسیون اعتراض خود را مبنی بر پایین بودن نرخ تضمینی گندم به وزرات صنعت، معدن و تجارت و سازمان جهاد کشاورزی اعلام کرده و شورای اقتصاد نیز باید در این زمینه تجدیدنظر کند.
وی پایین بودن نرخ تضمینی گندم را خطری برای رسیدن به خودکفایی در تولید این محصول عنوان کرد و گفت: کشاورزانی که خواستههایشان در ارتباط با تولید گندم برآورده نشود به فکر کاهش سطح زیر کشت یا جایگزین کردن محصول دیگری به جای گندم میافتند و این امر میتواند دولت را در تامین گندم دچار مشکل و هزینه اضافه کند.
محمودزاده ابراز امیداواری کرد تا شورای اقتصاد و سازمان برنامه و بودجه نسبت به نرخ تضمینی اعلام شده تجدیدنظر کند و قیمت منصفانه گندم را در جهت امنیت غذایی کشور ارایه دهد.
وی همچنین از کشاورزانی که گندمهای خود را در انبارها نگهداری میکنند خواست برای جلوگیری از صدمه آفتهای انباری هر چه سریعتر آن را به مراکز خریدتضمینی گندم تحویل دهند تا متضرر نشوند.
یکی از مهمترین اتفاقهایی که در سالجاری رخ داد، تحویل ندادن همه محصول تولیدی گندم کشاورزان به دولت به علت پایین بودن نرخ خرید تضمینی گندم بود که موجب شد میزان خرید تضمینی گندم ۱۵ درصد کاهش یابد.
امسال هشت میلیون تن گندم از کشاورزان کشور خریداری و بالغ بر ۱۳۰ هزار میلیارد ریال بابت آن پرداخت شد.
سطح زیر کشت گندم کشور در سال زراعی گذشته ( ۹۷- ۹۸) در مجموع ۶ میلیون هکتار بود که از این میزان ۲ میلیون هکتار گندم آبی و چهار میلیون هکتار گندم دیم را شامل میشد.
سال زراعی گذشته بیش از ۱۳ میلیون تن گندم در کشور تولید شد.
۹۹۰۳/۶۱۸۵/۳۰۷۲
نظر شما