سمنان- ایرنا- استاندار سمنان با بیان اینکه طول خط لوله برنامه ریزی شده برای انتقال آب دریای خزر ۱۸۰ کیلومتر و مجموع خط های لوله ۶۶۴ کیلومتر است، گفت: از ایوانکی تا میامی، هیچ شهرستانی در استان از آب انتقالی از خزر محروم نمی ماند.

علیرضا آشناگر روز یکشنبه در آئین تجلیل از بهره برداران نمونه عرصه کشاورزی استان در سالن اجتماعات شماره ۲ سازمان جهادکشاورزی سمنان افزود: انتقال آب خزر به فلات مرکزی مطالبه عمومی است و باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی با بیان اینکه در طرح انتقال آب دریای خزر به استان سمنان ۱۵۰ میلیون متر مکعب آب برای بخش صنعت و ۵۰ میلیون مترمکعب برای بخش آشامیدنی است، ادامه داد: آب انتقالی از دریای خزر برای صنعت، معدن و آشامیدنی استفاده می شود و برای کشاورزی و گردشگری از منابع آب موجود استان بهره برداری می شود.

وی ابراز داشت: پیروی از الگوی کشت و توسعه کشت گلخانه ای نقش مؤثر در مدیریت مصرف آب و افزایش بهره وری دارد و دولت نیز بسته حمایتی و تکمیلی کمک کننده برای تحقق این راهبرد در نظر گرفته است.

استاندار سمنان تاکید کرد: منابع آبی شاورزی استان سمنان محدود است و باید کاهش سطح زیرکشت همراه با افزایش بهره وری با مدیریت اصولی و کارشناسی در دستور کار حوزه کشاورزی استان سمنان قرار بگیرد.

وی تصریح کرد: سازمان جهاد کشاورزی نقشی مؤثر در عمران و توسعه روستایی دارد و عملکرد این سازمان در استان سمنان مطلوب است.

وی با اشاره به اینکه سهم بالایی از اشتغال استان در بخش صنعت و معدن است، اضافه کرد: استان سمنان دارای ظرفیت بالایی در زمینه صنعت و معدن است، اما به دلیل محدودیت منابع آبی، نمی‌توان اکنون از ۱۰۰ درصد این طرفیت استفاده کرد.

آشناگر یادآور شد: ۹۸ کیلومتر مربع پهنه سرزمینی استان سمنان تنها ۲ درصد مربوط به کشاورزی است که با وسعت کم دارای اشتغالزایی بالاست.

استاندار سمنان اضافه کرد: کشاورزی استان سمنان با توجه به وسعت، تولید ثروت و ارزش افزوده بالا دارد و محصولی مانند پسته در صادرات نیز دارای سهم مهمی است.

وی با اشاره به محدودیت و استفاده بیش از ۷۰ درصد از منابع آب زیرزمینی و کمبود ۱۶۰ میلیون متر مکعب آب در سال، افزود: کمبود آب باعث کاهش کیفیت، فرونشست و آسیب به زیرساخت می شود و یک راه مقابله با کمبود آب، مدیریت مصرف است.

استاندار سمنان با تاکید بر اینکه برای قطره قطره مصرف آب در بخش کشاورزی باید برنامه ریزی شود، افزود: هوشمندسازی و نصب کنتور هوشمند برای چاه‌ها از جمله اقدامت انجام شده برای مدیریت مصرف و عملکرد مطلوب است.

وی با بیان اینکه بارندگی استان سمنان سال گذشته ۱۷۰ میلی متر بود و متوسط ۱۲۰ میلی متر است، افزود: بارندگی کم، منابع محدود و تبخیر بالای آب، مسائلی است که مدیریت مصرف را در این استان بیش از پیش مهم کرده است.

وی با بیان اینکه تأمین آب با مدیریت مصرف از طریق مشارکت مردمی به صورت آزمایشی در گرمسار در حال اجراست، گفت: در صورت موفقیت این طرح اجرای آن سراسری می شود.

استاندار سمنان با بیان اینکه برخی محصولات مانند گندم راهبردی است، گفت: خرید گندم باید در قالب شبکه‌های رسمی باشد، با هر نوع خرید و فروش غیررسمی آن برخورد می شود.

آشناگر با تاکید بر تقویت تشکل‌های کشاورزی، عشایری و تولید دام، افزود: تشکل‌ها در مدیریت کمک کننده هستند و باید تلاش شود تشکیل تشکل‌ها بیشتر مورد توجه باشد.

وی گفت: بیمه محصولات کشاورزی جدی گرفته شود، چرا که جبران خسارت ناشی از حوادث، از منابع صندوق‌ها در صورت بیمه بودن در شرایط بحرانی تسهیل می شود.

استاندار سمنان اظهار داشت: ۷۷ درصد از ۱۱ هزار میلیارد ریال تسهیلات سهمیه استان سمنان، برای اشتغالزایی جذب شده و این میزان جذب مطلوب است، ولی باید تلاش شود جذب تسهیلات افزایش یابد و مشاغل خانگی با جذب تسهیلات در اشتغالزایی نقش مهم دارد.

تولیدکنندگان و بهره برداران نمونه بر اساس ۶ شاخص در این آئین تجلیل شدند که شاخص‌های انتخاب آنان مدیریت مصرف آب، رعایت سلامت غذا، شرکت در برنامه آموزشی و ترویجی، تولید و انتقال دانش به دیگر کشاورزان، بود.

در سی و چهارمین آئین انتخاب و معرفی جهادگران نمونه عرصه کشاورزی، ۴۲ بهره بردار نمونه در زمینه تولیدات محصولات زراعی، دامی، کشاورزی، شیلات و صنایع تبدیلی و تکمیلی با حضور کرمعلی قندالی رئیس سازمان امور عشایری کشور تجلیل شدند.

۱۹۸ هزار هکتار از وسعت اراضی استان سمنان را اراضی کشاورزی تشکیل می‌دهد که از این وسعت ۵۴ هزار هکتار باغ، ۱۱۰ هزار هکتار زراعت و بقیه در مرحله آیش است و حدود ۴۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی فعالند.

بیست و یکم تا بیست و هفتم خردادماه هفته جهاد کشاورزی نامیده شده است و شعار امسال هفته جهاد کشاورزی، «رونق تولید، امنیت غذایی کشور» نامگذاری شده است.

۷۳۴۲/‌۶۱۰۳