به گزارش ایرنا، علیرضا آشناگر روز شنبه در نشست شورای حفاظت از منابع آب استان سمنان در سالن غدیر استانداری افزود: بهره گیری از منابع آبی بخش های آشامیدنی، صنعت و کشاورزی در استان سمنان بیش از حد توان آنها در حال انجام است.
وی با اشاره به وضعیت آب در سمنان، بیان کرد: وضعیت آب و منابع آبی در این استان بغرنج است و همه برنامه های و سیاست گذاری ها باید به سمت مصرف بهینه در بخش های مختلف باشد.
آشناگر با بیان اینکه صنعت یکی از مسیرهای توسعه سمنان است، ادامه داد: فعالیت حدود ۶۰۰ معدن در کنار دیگر واحدهای تولیدی و صنعتی بی شمار در استان سمنان، ضرورت تامین آب برای توسعه را ضروری کرده است.
وی با اشاره به توجیهی بودن انتقال آب از دریای خزر به سمنان، خاطرنشان کرد: طرح انتقال آب دریای خزر برای تامین آب آشامیدنی و صنعت مشکلات چالش کم آبی استان سمنان را مرتفع می کند.
استاندار سمنان افزود: ۵۰ میلیون مترمکعب از انتقال آب دریای خزر برای تامین آب آشامیدنی و ۱۵۰ میلیون متر مکعب آن به منظور استفاده در صنعتی است.
وی با بیان اینکه منابع غیردولتی تامین کننده اعتبار اجرای طرح انتقال آب از دریای خزر است، گفت: به منظور تامین منابع مالی باید مدل مطلوبی طراحی شود.
استاندار سمنان با اشاره به مصرف آب در بخش کشاورزی، بیان کرد: مصرف آب در این بخش براساس آمایش سرزمینی و شرایط اقلیمی در مناطق مختلف استان سمنان متناسب سازی شود.
آشناگر گفت: توجه جدی به طرح های آبخیزداری و آبخوان داری مدنظر قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، نشست حفاظت در منابع آب استان سمنان با حضور احمد همتی نماینده مردم شهرستان سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی و جمعی از مسوولان استانی برگزار و در زمینه پساب فاضلاب و منابع آبی تبادل نظر شد.
همایش انتقال آب دریای خزر ۲۳ خرداد ۹۸ در دانشگاه سمنان برنامه ریزی شده است.
۹۸۹۱/۶۱۰۳