به گزارش ایرنا، بهزاد شیرپنجه روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران بیان کرد: پلیکان سفید، فلامینگو و انواع مختلف پرندگان شکاری، اردک سرسفید و اردک سرحنایی از مهمترین گونههای شناسایی شده در این حوضه هستند.
وی با اعلام اینکه طبق آخرین سرشماری بیش از یک هزار و ۲۰۰ رأس قوچ و میش ارمنی در پارک ملی دریاچه ارومیه زیست میکنند، اضافه کرد: شمارش دوباره این گونه در آبان سال جاری انجام میشود.
شرایط برای زیست و زاد و ولد میش ارمنی در پارک مهیاست
رئیس اداره پارک ملی دریاچه ارومیه با اشاره به اینکه هر سال و در اواسط فصل بهار بره آوری میشهای ارمنی در سطح جزایر پارک ملی دریاچه ارومیه و به ویژه جزیره کبودان انجام میشود، افزود: امسال با بارندگیهای مناسب، ظرفیت آب انبارهای جزایر پارک ملی به حالت اشباع رسیده و دبی چشمههای جزایر نیز افزایش یافته که در کنار پوشش مطلوب گیاهی شرایط برای زیست و زاد و ولد این نژاد اصیل را مهیا کرده است.
وی با بیان اینکه قوچ و میش ارمنی در سایر جزایر دریاچه ارومیه از جمله اسپیر، اشک و به صورت فصلی در جزیره آرزو زیست میکند، گفت: زیستگاه اصلی آن در جزیره کبودان است زیرا پوشش گیاهی مناسب و منابع آبی خوب دارد.
رئیس پارک ملی دریاچه ارومیه با بیان اینکه جزیره کبودان دارای بیش از سه هزار هکتار وسعت است، بیان کرد: این جزیره به عنوان بخشی از پارک ملی دریاچه ارومیه تحت مقررات حفاظتی سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.
به گزارش ایرنا، پارک ملی دریاچه ارومیه بزرگترین زیستگاه گوزن زرد وحشی در سطح جهانی و بزرگترین خاستگاه خالصترین نژاد قوچ و میش ارمنی است.
جزیره کبودان بزرگترین جزیره پارک ملی دریاچه ارومیه است و چشماندازی استپی دارد؛ این جزیره به عنوان یک زیستگاه منحصر به فرد برای زادآوری قوچ و میش ارمنی به شمار میرود.
۳۲۱۴/۳۰۷۲