آیت الله سید محمد جواد علوی بروجردی عصر دوشنبه در نشست بررسی جایگاه اخلاق در زندگی فردی و اجتماعی آیت الله بروجردی (ره) در بیت این مرجع تقلید فقید شیعه در قم اظهار داشت: مرحوم آیت الله بروجردی شخصیتی میباشد، که مانند آن را در دوران معاصر کمتر شاهد هستیم.
وی بیان داشت: آن عالم جلیل القدر از این نظر که به مدت ۱۵ سال و در یک دوره پرحادثه زعامت شیعه را بر عهده داشته شخصیت منحصر به فردی در میان مراجع تقلید شیعه به شمار میآید.
وی همچنین زندگی، رفتار و مشی آیت الله بروجردی را فصل بزرگی از تاریخ معاصر ایران و مکتب شیعه توصیف کرد، و افزود: اگر بخواهیم در تاریخ معاصر، تاریخ شیعه را مورد ارزیابی دهیم، نمیتوانیم از آیت الله بروجردی غفلت کنیم.
آیت الله علوی بروجری اظهار داشت: مرحوم بروجردی دیدگاه و نظریهای داشت، که او را از سابقین و علمای پیش از خود ممتاز میکند، و آن دیدگاه از داخل حوزهها و جامعه شیعه گذشت، و حتی به دنیای غیر مسلمان نیز کشیده شد.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه تاکنون بیش از ۸۰ عنوان کتاب به صورت اختصاصی پیرامون آیت الله بروجردی نوشته شده است، بیان کرد: مراجعی مانند آیت الله صافی گلپایگانی و شاگردان وی به ابعاد زندگانی آیت الله بروجردی وارد شده و به صورت ویژه در خصوص آن کتاب نوشتند و شمه ای از احوالات آن را بیان کردند.
وی همچنین با اشاره به رونمایی کتاب زندگی نامه آیت الله بروجردی گفت: مجموعهای از مقالهها و مصاحبههای منتشر شده در مطبوعات داخلی پیرامون آیت الله بروجردی جمع آوری شده، ولی از آنجا که این شخصیت بزرگ شیعه در سایر کشورهای اسلامی از جمله مصر شناخته شده تر از ایران است، در دوران رحلت این مرجع تقلید مقالههایی در روزنامهها و مجلههای مصری در خصوص ارزیابی از حرکت او در جهت تقرایب مذاهب نوشته شده که حائز اهمیت است.
همزمان با پنجاه و نهمین سالگرد ارتحال حضرت آیت الله سید حسین طباطبایی بروجردی (ره) کتاب زندگی نامه این مرجع تقلید فقید عالم تشیع با نام دیباج طی آئینی با حضور جمعی از طلاب و فضلای حوزه علمیه در بیت آن در قم رونمایی شد.
آیت الله سید حسین طباطبایی بروجردی از مراجع تقلید شیعه در سده چهاردهم، در ماه صفر سال ۱۲۹۲ هجری قمری در بروجرد به دنیا آمد. پدرش سید علی طباطبایی، از علمای شهر و نسب وی با ۳۲ واسطه به امام حسن (ع) میرسد.
وی ۱۷ سال مدیر حوزه علمیه قم و ۱۵ سال تنها مرجع تقلید شیعیان جهان بود و در ۱۰ فروردین ۱۳۴۰ در ۸۶ سالگی دعوت حق را لبیک گفت و پیکر مطهرش در حرم مطهر حضرت معصومه (س) به خاک سپرده شد.
۷۴۰۳/ ۶۱۳۳/