فریبا رضایی روز سه شنبه در همایش گسترش و ترویج مشاغل سبز در راستای توسعه پایدار اظهار داشت: کسانی در ارتباط با مسایل زیست محیطی اظهار نظر میکنند که نه تجربه و نه دانشی در این زمینه دارند.
وی با اشاره به اینکه اکوسیستم زریبار از بهترین های کشور است، افزود: سال هاست پاسگاه برده رشه برای گشت و کنترل و پایش پناهگاه حیات وحش زریبار راه اندازی شده که محیط بانان مستقر در آن با جان و دل برای حفاظت از این پناهگاه و تالاب بین المللی فعالیت می کنند.
رضایی با بیان اینکه وقتی آتش سوزی در تالاب زریبار اتفاق می افتد نباید تمام عملکرد و فعالیت های محیط بانان و کارشناسان محیط زیست را زیر سوال برد، اضافه کرد: آتش زدن نیزارهای تالاب زریبار یا برای راه باز کردن مسیر توسط صیادان غیر مجاز و یا کسانی که نیزارها را مزاحم خود می دانند، به طور عمدی انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه آتش سوزی نیزارهای تالاب زریبار نباید به عنوان مساله ای بغرنج مطرح و تمام مطالعات و پایش های ما را زیر سوال ببرد، یادآور شد: ساخت و ساز غیر مجاز اهمالی است که توسط شهرداری مریوان در محوطه دریاچه زریبار اتفاق افتاده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان اظهار داشت: بخش آموزش و پژوهش محیط زیست هنوز در اولویت توزیع اعتبارات قرار نگرفته است و این جای تاسف دارد.
رضائی با اشاره به اینکه اداره کل حفاظت محیط زیست دبیرخانه مدیریت سبز استان است، تاکید کرد: تا جایی که توانستیم مدیریت سبز در ادارات را پوشش و بر مصرف انرژی و کاغذ در بخش دولتی نظارت کردیم.
وی با وجود اعتبارات و نیروی کم در حال انجام وظیفه هستیم، افزود: محیط بانان ۵۰ درصد پرسنل ما را تشکیل می دهند و در سخت ترین شرایط سکونتی در پاسگاه ها خدمت می کنند که نیازمند امکانات رفاهی حداقل برای محیط بانان هستیم تا عرصه ها را به خوبی مدیریت کنیم.
مشاغل سبز قابلیت توسعه بیشتری در کردستان دارد
استاد دانشگاه کردستان با اشاره به اینکه منشا اقتصاد نیاز نامحدود بشر و محدود بودن منابع در دنیا است، اظهار داشت: در اقتصاد بسیاری از مباحث را نمی توان در مقوله خرد یا کلان بگنجانیم.
حامد قادرزاده با اشاره به اینکه ایجاد تعادل در بهره وری از منابع با دریافت مالیات محقق می شود، اضافه کرد: فعالیت های اقتصادی که ایجاد آلودگی می کند را نمی توان تعطیل کرد و نمی توان محیط زیست را هم دراین راستا نادیده گرفت.
این استاد دانشگاه کردستان یادآور شد: باید حداقل فعالیت هایی که به محیط زیست آسیب نرساند مدنظر قرار داد که این کار نیاز به بررسی و پژوهش دارد.
قادرزاده با اشاره به اینکه در بحث زیست محیطی دو بحران اقتصادی و فنی وجود دارد، گفت: محدودیت منابع که بیشتر می شود رانت منابع هم بیشتر می شود لذا حفاظت از منابع در مقایسه با گذشته بیشتر و سخت تر می شود.
وی اظهار داشت: هنوز بسیاری از مسایل زیست محیطی به طور بغرنج در نزد مردم دیده نشده است.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه روند توسعه حرکتی است در حال شکل گیری و کسی نمی تواند مانع آن شود، گفت: در کردستان مشاغل سبز قابلیت توسعه بیشتری دارد و عملکرد در فعالیت های سبز بازدهی بیشتر خواهد داشت.
قادرزاده اضافه کرد: مشاغل سبز موجب ایجاد منفعت اقتصادی در این استان می شوند ملزم به اینکه بلند مدت در خصوص آنها برنامه ریزی و تصمیم گیری شود.
۹۹۳۶/۹۱۰۲