کتایون حجتی روز سه شنبه در همایش گسترش و ترویج مشاغل سبز در راستای توسعه پایدار در کردستان اظهار داشت: کلید نجات محیط زیست آموزش و عمل همگان به رسالت خود در مقابل حفاظت از محیط زیست است که این مهم نیاز به فرهنگ سازی زیست محیطی در بین اقشار مختلف جامعه دارد.
مدیرکل دفتر اقتصاد و فناوری محیط زیست سازمان حفاظت محیط زیست کشور با اشاره به اینکه سه شاخصه اصلی پایداری، اقتصاد، اجتماع و محیط زیست است، افزود: پایداری زمانی اتفاق میافتد که بیشترین هم پوشانی بین این سه شاخصه وجود داشته باشد.
حجتی با بیان اینکه توسعه زمانی اتفاق میافتاد که تخریب محیط زیست را شاهد نباشیم، اضافه کرد: میتوانیم تاثیری که بر کره زمین میگذاریم با ردپای اکولوژیکی اندازه گیری کنیم البته ردپای زیستی شاخصی برای ارزیابی میزان مصرف بشر و اثراتش بر محیط زیست است.
وی علل عبور از ظرفیت زیستی را افزایش جمعیت، مصرف و ضایعات بیشتر عنوان کرد و یادآور شد: برای هر نفر ظرفیت زیستی تعریف شده ۸/. هکتار است که در کشورمان به کسری اکولوژیک رسیدیم بنابراین برای کاهش ردپای اکولوژیکی نیاز به رد دست اکولوژیکی داریم.
حجتی با بیان اینکه محرکهای بسیاری برای کاهش ردپای اکولوژیکی وجود دارد که آموزش برای توسعه پایدار یکی از مهمترین آنهاست، آموزش را بهترین رد دست اکولوژیکی دانست و گفت: ارائه آموزش در راستای توسعه پایدار برای خانوادهها، موسسات و نهادها ضروری است.
مدیرکل دفتر اقتصاد و فناوری محیط زیست سازمان محیط زیست کشور تاکید کرد: رد دست اکولوژیکی شامل انرژیهای تجدیدپذیر، بهینه سازی مصرف آب و انرژی، حفاظت و احیای تالاب، مشاغل سبز و کارآفرینی، تولید و مصرف پایدار، مشاغل سبز و کارآفرینی و جلوگیری از سد سازی در منطقه است.
۹۹۳۶/۹۱۰۲