به گزارش ایرنا، همزمان با شب وفات حضرت عبدالعظیم (ع)، عزاداران از اقصی نقاط استان تهران و همچنین مجاوران شهرری با حضور در حرم مطهر ایشان با برپایی آیین های عزاداری بر سر و سینه زنان به سوگ نشستند.
صحن های مختلف حرم مطهر حضرت عبدالعظیم (ع) میزبان شیفتگان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) است که با دلی آکنده از غم به این مکان مقدس آمده اند تا شب وفات سفیر و راوی حدیث ائمه معصومین (ع) را عزاداری کنند.
امشب قبله تهران سراسر در سوگ وفات حضرت عبدالعظیم (ع) سیاه پوش شد، پرچم های سیاه برافراشته بر گنبد نورانی حرم حضرت عبدالعظیم (ع)، خیابان ها و میدان ها و حضور عزاداران بر گرداگرد حرم مطهر، غوغایی از شور عشق و ارادت به خاندان اهل بیت (ع) را به نمایش گذاشت.
همچنین همزمان با شب وفات حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) مراسم تعویض پرچم گنبد بارگاه نورانی آن حضرت، با حضور مردم خداجو، مومن و عاشق ولایت برگزار شد.
به گزارش ایرنا، حضرت عبدالعظیم (ع) فرزند عبدالله بن علی، از نوادگان حضرت امام حسن مجتبی (ع) است و نسبش با چهار واسطه به آن حضرت می رسد.
ایشان در چهارم ربیع الثانی سال ۱۷۳ هجری قمری در شهر مقدّس مدینه دیده به جهان گشود و در طول عمر با برکت خود با چهار امام معصوم یعنی امام موسی کاظم (ع)، امام رضا (ع)، امام محمّدتقی (ع) و امام علیّ النّقی (ع) مقارن بود و احادیث فراوانی از آنان روایت کرده است.
حضرت عبدالعظیم (ع) میان شیعیان شهرری بسیار ارجمند بود و پاسخگویی به مسایل شرعی و حلّ مشکلات مذهبی آنان را برعهده داشت.
وی از طرف حضرت امام هادی (ع) در منطقه ری، وکالت و نمایندگی داشته است؛ مردم سخن او را سخن امام علیه السّلام می دانستند و در مسایل دینی و دنیوی، وجود او محور تجمّع شیعیان و تمرکز هواداران اهل بیت (ع) بود.
حضرت عبدالعظیم پس از ۷۹ سال مجاهدت علمی، عرفانی و دینی در ۱۵ شوال ۲۵۲ هجری قمری پس از یک دوره بیماری رحلت کرد و پیکر مطهر وی در باغ سیبی که برای دفن شیعیان و نوادگان پیامبر (ص) در ری وقف شده بود به خاک سپرده شد.
منزلت حضرت عبدالعظیم (ع) به حدی است که امام هادی (ع) به یکی از اهالی ری می فرمایند: «اگر قبر عبدالعظیم (ع) را که در نزد شماست زیارت می کردی مانند کسی بودی که امام حسین (ع) را در کربلا زیارت کرده است».
۶۰۰۳