به گزارش ایرنا، مراسم سوگواری خورشید تابناک قبله تهران حضرت عبدالعظیم (ع) با حضور اقشار مختلف مردم، مسولان از جمله تولیت آستان آیت الله محمد محمدی ری شهری، سردار حسین رحیمی فرمانده انتظامی تهران بزرگ و انبوه زائران و مجاوران حرم مطهر در مصلای بزرگ ری برگزار شد.
این مراسم معنوی در سالروز گرامیداشت وفات آن حضرت مصادف با ۱۵ شوال از ساعت ۱۱ صبح با تلاوت آیات قرآن کریم و برنامه جمع خوانی خادمین آستان مقدس آغاز و در ادامه زیارتنامه حضرت عبدالعظیم (ع) قرائت و پس از ذکر اشعار توسط ذاکران اهل بیت (ع) و مرثیه سرایی ادامه داشت.
در این مراسم حجت الاسلام سیدحسین حسینی قمی استاد حوزه و دانشگاه طی سخنانی به تجلیل از مقام شامخ دانشمند بزرگ شیعه و نگین درخشان ری پرداخت و این شخصیت بزرگ را قابل احترام در نزد بزرگان دین دانست.
وی اظهار داشت: حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع)، نواده پاک امام حسن مجتبی (ع) و از راویان حدیث و از دانشمندان بزرگی است که محضر سه تن از امامان معصوم (ع) را درک کرده و از محضر ایشان بهره برده است.
حسینی قمی با اشاره به اینکه سخنان ائمه (ع) در مورد این شخصیت بارز و محبوب و مورد اعتماد نزد اهل بیت (ع) نشان از شخصیت علمی و مدارج بالای معنوی دارد افزود: امام هادی (ع) در حدیثی معروف ثواب زیارت بارگاه حضرت عبدالعظیم الحسنی (ع) برابر با زیارت مزار منور حضرت سیدالشهدا (ع) در کربلا دانسته است.
وی یادآور شد: حضرت عبدالعظیم (ع) دارای ارزش و مقام بالایی است و بر همین اساس نه تنها مردم ری بلکه تمامی ملت ایران باید به سیدالکریم توجه ویژه و خاصی داشته باشند.
این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه به فضائل و مقامات علمی عبدالعظیم (ع) اشاره و عنوان کرد: عالمان مذهب شیعه او را مردی با تقوا، معروف به امانت داری، صادق، عالم به امور دین، قائل به اصول دین و محدث میشناسند.
وی ادامه داد: او همواره خود را تسلیم امام زمان (عج) میدانست و اینکه خود را صاحب نظر و کارشناس در امور دینی نمیدانست معروفترین بُعد زندگی و حیات معنوی این امامزاده جلیل القدر بود.
حسینی قمی با بیان اینکه حضرت عبدالعظیم (ع) از جایگاه ویژه ای برخوردار است، تاکید کرد: سیدالکریم فقط راوی حدیث و یک امامزاده و محدث نیست بلکه ایشان مجتهد و عالم به امور دینی نیز بودند.
به گزارش ایرنا، حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در پانزدهم شوال (۲۵۲ ه. ق)، در شهرری وفات یافت. حضرت عبدالعظیم حسنی به این علت که متوکل عباسی شرایط نامساعد و وحشتناکی برای زندگی و فعالیت نوادگان پیامبر (ص) و علی (ع) فراهم آورده بود به شهرری هجرت کرد زیرا در این شهر زمینههای مساعد شیعی و انقلابی وجود داشت. به روایتی که از ملاباقر مازندرانی ذکر شده است هجرت حضرت عبدالعظیم (ع) به شهرری به دستور امام هادی (ع) بوده است.
۱۹۷۰/۶۰۰۳
نظر شما