بشیر حاجی بیگی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به آمار سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۹ آمار اهدای خون دنیا در سال گذشته حدود ۱۷۷ میلیون واحد بود که سهم ایران از این آمار، ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد اهدای خون است که با شاخص ۲۷ واحد اهدای خون به ازای هزار نفر، نزدیک به دو برابر کشورهای هم سطح خود، شاهد مشارکت داوطلبانه مردم هستیم.
وی با بیان اینکه ۹۷ درصد خونهای اهدایی تبدیل به فرآوردههای خونی مورد نیاز مراکز درمانی میشود، ادامه داد: یکی از دستاوردهای سازمان انتقال خون این است که پلاسمای مازاد از مصرف بیمارستانی را با استفاده از ظرفیت پالایشگاههای اروپایی تبدیل به مشتقات دارویی کردیم و برای این کار باید استانداردهای مدنظر اروپا را میگرفتیم که با بالابردن سطح کیفیت به این مهم رسیدیم و یک میلیون پلاسمای مازاد بر مصرف را که پیش از این ضایع میشد، با ارسال به اروپا تبدیل به دارو کردیم و امروز شاهد آن هستیم که درصد بالایی از داروهای مد نظر ما با پلاسمای ایرانی در حال تولید است.
سخنگوی سازمان انتقال خون اعلام کرد: حداقل سن قابل قبول برای اهدای خون ۱۸ سال تمام و حداکثر سن ۶۰ سال تمام است.
وی ادامه داد: حداکثر سن برای اولین اهدای خون ۶۰ سال است و برای دفعات بعدی اهداکننده مستمر (با سابقه حداقل ۲ بار اهدای خون درسال) حداکثر ۶۵ سال است.
سخنگوی سازمان انتقال خون در خصوص ضرورت اهدای خون تصریح کرد: خون سالم، نجات دهنده زندگی است و همه روزه، در سراسر جهان بسیاری از افراد به خون و فرآوردههای خونی نیاز دارند، به طوری که از هر سه نفر مردم دنیا، یک نفر در طول زندگی احتیاج به تزریق خون و فرآوردههای خونی پیدا میکند.
حاجی بیگی گفت: بارزترین مثال برای موقعیتهایی که در آن نیاز مبرم به خون پیدا میشود عبارت از زمان بروز حوادث و سوانح گوناگونی نظیر تصادفات رانندگی، سوختگیها و اعمال جراحی است.
وی اضافه کرد: همچنین زنان باردار در حین زایمان، نوزادان و به خصوص نوزادان نارس دارای زردی، نیازمند به خون هستند و از طرفی بیماران مبتلا به سرطان که تحت شیمی درمانی یا اشعه درمانی قرار دارند هم از مصرف کنندگان خون و فرآوردههای خون به شمار می آیند.
سخنگوی سازمان انتقال خون تصریح کرد: بیمارانی مانند بیماران تالاسمی و هموفیلی نیز ناگزیرند برای بهره مندی از یک زندگی به نسبت طبیعی برای تمام عمر به شکل منظم خون یا فرآوردههای خون دریافت کنند.
وی با بیان اینکه در سراسر جهان هر سال ۶۰۰ هزار مادر بر اثر پیامدهای حاصل از بارداری جان خود را از دست میدهند، گفت: حدود ۲۵ درصد از این مرگها به خاطر از دست دادن خون است و بسیاری از این زنان اگر خون سالم در اختیارشان قرار میگرفت، زنده میماندند.