۳ تیر ۱۳۹۸، ۷:۳۹
کد خبرنگار: 1163
کد خبر: 83364514
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

غربالگری سرطان روده بزرگ بر روی ۲۶ هزار کردستانی انجام شد

سنندج - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: طرح غربالگری سرطان روده بزرگ سال گذشته بر روی ۲۶ هزار نفر از جمعیت ۵۰ تا ۶۹ سال روستایی این استان انجام شد.

فرزام بیدارپور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در این غربالگری آزمایش خون در مدفوع این افراد به منظور تشخیص زودهنگام سرطان کلورکتال در مراکز بهداشتی و درمانی استان انجام شد.

وی افزود: ۴۳۰ نفر از این افراد مشکوک تشخیص داده شده و برای آزمایشات دیگر و انجام کولونوسکوپی به مراکز بیمارستانی استان ارجاع داده شدند که اگر مشکل جزئی باشد قبل از ابتلاء به سرطان روده بزرگ درمان شوند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: پیشگیری‌های به موقع و غربالگری‌هایی که در پایگاه‌های بهداشتی و مراکز درمانی انجام می‌شود یکی از برنامه‌های مهم کنترل سرطان‌های مختلف به شمار می‌رود.

وی با اشاره به گسترش طرح غربالگری ژنتیک در سال جاری اضافه کرد: اگر برنامه ریزی ها به گونه‌ای باشد که غربالگری جنینی در همان مراحل اولیه بیشتر و با کیفیت بالاتر انجام شود در آینده از مرگ و میر و یک سری اختلات زنتیکی و انوع سرطان‌ها جلوگیری می‌شود.

بیدارپور اظهار داشت: هم اکنون بیشترین تعداد بیماران این استان در زمینه‌های قلبی، فشار خون، دیابت، سرطان و بیماری‌های تنفسی بوده و منشأ آن به مسائل اجتماعی از جمله رژیم غذایی نامناسب، تحرک فیزیکی کم، مصرف الکل، مواد مخدر، آلودگی هوا و سلامت روان است که باید مورد بررسی قرار بگیرد.

سرطان کولورکتال از سرطان‌هایی است که در راست روده یا روده بزرگ بوده و هر دو این اندام‌ها در قسمت‌های پایین‌تر از دستگاه گوارش قرار گرفته است و وقتی که زود تشخیص داده شود، قابل درمان است.

این سرطان اول به صورت پولیپ (غده‌های خوش خیم در سطح داخلی روده بزرگ) ظاهر می‌شود، پولیپ ها در رشد سلول‌ها و ترمیم دیواره روده بزرگ اختلال ایجاد می‌کنند.

بیشتر پولیپ ها خوش خیم هستند، اما برخی از آنها سرطانی می‌شوند و اگر این پولیپ ها زود تشخیص داده و از روده بزرگ خارج شوند از سرطان کولورکتال جلوگیری می‌شود.

۷۳۴۸ / ‏‬ ۳۰۳۴

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha