تهران - ایرنا - دبیر کارگروه دامپزشکی ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری گفت: استفاده از فناوری‌های پیشرفته به ویژه فناوری نانو برای تقویت اثر داروهای گیاهی و کاهش هزینه‌های تولید این داروها اثر گذار است.

به گزارش روز جمعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تولید و به کارگیری فناوری نانو در ساخت داروهای گیاهی دامپزشکی یکی از موضوعات مورد توجه این صنعت است. در به کارگیری فناوری نانو در ساخت داروهای گیاهی دامپزشکی باید راهکارهایی را در نظر گرفت. کارگروه دامپزشکی ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در زمینه تولید داروهای دامپزشکی با منشأ گیاهی مسیر را تسهیل کرده است و حمایت‌هایی نیز از طرح‌های این حوزه کرده است.

بر اساس این گزارش، در حال حاضر داروهای زیادی با ترکیبات گیاهی در دنیا برای سلامت دام‌ها استفاده می‌شود. به کارگیری فناوری‌های پیشرفته همچون نانو می‌تواند برخی کمبودهای این صنعت را رفع کند.

مجید ترابی دبیر کارگروه دامپزشکی ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری درباره این موضوع بااشاره به محدودیت تأمین منابع برای تهیه مواد اولیه گیاهان دارویی که در تولید داروهای گیاهی مورد نیاز دام و طیور بکار می‌رود افزود: با بهره گیری از فناوری‌ها پیشرفته به ویژه فناوری نانو برخی از کمبودهای این صنعت مرتفع می‌شود.

این کارشناس فناوری گیاهان دارویی با بیان اینکه فناوری نانو کاربردهای زیادی در صنعت دام و طیور دارد افزود: این فناوری علاوه بر تولید دارو در تولید ضد عفونی کننده و ساخت تجهیزات مرتبط با این صنعت کاربرد فراوانی دارد و تاکنون از سوی شرکت‌های دارویی ۱۸ فراورده نانویی درخواست تولید داشته‌اند که از این تعداد ۸ مورد آن گیاهی بوده است و درخواست آنها در حال بررسی است.