به گزارش روز یكشنبه گروه علمی ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، همزمان با گسترش تولید داروها و فرآورده های گیاهی طبیعی در دنیا كشورمان نیز در سال های ابتدایی انقلاب اسلامی با توجه به سابقه درخشانی كه در طب كهن ایرانی بر جای مانده بود، به این حوزه پیوست كه تعدادی از شركت های بزرگ در این حوزه شكل گرفتند و اقدام به تولید و تجاری سازی داروها و فرآورده های حاصله از گیاهان دارویی كردند.
همزمان با شروع فعالیت های واحدهای تولید فرآورده های گیاهی، انجمن تولیدكنندگان داروها و فرآورده های گیاهان دارویی در خرداد ماه سال 1365 با عنوان «موسسه كانون تولیدكنندگان فرآورده های گیاهان دارویی و داروهای سنتی» با هدف ایجاد امكانات و تشویق سرمایه گذاری و تولید داروهای گیاهی با استفاده از مواهب طبیعی كشور و ایجاد یك مرجع صالح برای تحصیل حقوق و اختیارات قانونی در امور حرفه ای و حمایت از صنعت داروسازی گیاهی و فرآورده های گیاهان دارویی و سعی در بهینه سازی و اصلاح مقررات به ثبت رسید.
همچنین گروهی نیز تحت عنوان گروه كارشناسی فرآورده های گیاهی از سال 1360 در معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت به صورت رسمی نظارت بر فرآورده های گیاهی را آغاز كردند و در سال 1376 اداره داروهای گیاهی در چارت سازمانی معاونت غذا و دارو به عنوان یكی از ادارات تابعه اداره كل نظارت بر امور دارو و مواد مخدر به رسمیت شناخته شد.
با افزایش تنوع فرآورده های طبیعی برای تمركز بیشتر بر روی این فرآورده ها در دی ماه 1385 اداره داروهای گیاهی به اداره داروهای طبیعی تغییر نام یافت.
همچنین با آغاز به كار ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی، معاونت علمی در سال 1387 راهبردها و اقدامات جامعی به سبب حمایت از رشد و توسعه این صنعت گسترده و عظیم بازتعریف و اجرایی سازی شد كه با مشاهده سیر صعودی رشد شركت های تولید كننده داروها و فرآورده های گیاهی و همچنین صدور مجوز داروهای گیاهی و فرآورده های طبیعی این امر قابل مشاهده است.
این ستاد از ابتدای فعالیت خود تا كنون علاوه بر اقدامات حمایتی عمومی همچون جشنواره ها و نمایشگاه ها به حمایت از تولید و تجاری سازی بیش از 170 محصول فناورانه و دانش بنیان در بیش از 150 شركت مختلف پرداخته كه خود تاثیری شگرف در توسعه این صنعت بومی و كهن در كشور داشته است.
علمی ** 1836 **1485
با حمایت ستاد علوم و فناوری گیاهان دارویی محقق شد؛
حمایت از تولید بیش از 170 محصول فناورانه در صنعت گیاهان دارویی
۲۵ فروردین ۱۳۹۸، ۱۶:۲۳
کد خبر:
83277902
تهران- ایرنا- ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی، تاكنون از تولید و تجاری سازی بیش از 170 محصول فناورانه و دانش بنیان در بیش از 150 شركت مختلف حمایت كرده است.