تهران-ایرنا- قیمت نفت که چند هفته‌ای را با کاهش و افت قیمت پشت سر گذاشته بود، در روزهای پایانی هفته و بعد از بالا گرفتن تنش در خاورمیانه افزایش پیدا کرد. افزایشی که بیشترین رشد روزانه از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون بوده است.

قیمت نفت که به نظر می‌رسید حساسیت خود را نسبت به اتفاقات در خاورمیانه از دست داده است، روز پنجشنبه و به دنبال ورود پهپاد آمریکایی به حریم هوایی ایران و سقوط آن نتوانست در برابر رشد قیمت مقاومت کند.

این در شرایطی بود که در هفته گذشته قیمت نفت در روزهایی تا نزدیک ۶۰ دلار در هر بشکه نیز پایین آمده بود و کارشناسان و فعالان این حوزه معتقد بودند در صورت بازگشت قیمت‌ها به کانال ۵۰ دلاری، ممکن است سقوط تا ۴۰ دلار نیز ادامه‌دار باشد.

با این حال اتفاقات سحرگاه پنجشنبه باعث شد تا حدی نگرانی‌ها درباره افت قیمت از بین برود و حتی امیدواری به نفت ۱۰۰ دلاری نیز در بازار تقویت شود.

بامداد پنجشنبه پهپادی بعد از نقض حریم هوایی ایران سرنگون شد. این آغاز ماجرایی بود که باعث شد تا قیمت نفت شاخص آمریکا بیش از پنج درصد رشد قیمت را در آن روز تجربه کند. بعد از ساقط کردن این پهپاد، آمریکا مدعی شد که پرنده این کشور در فضای آب‌های بین المللی پرواز می‌کرده اما ایران اعلام کرد که لاشه این پهپاد در آب‌های سرزمینی ایران است و حتی بعد از جمع‌آوری لاشه از روی آب، آن را به نمایش نیز گذاشت.

اگر چه تنش آفرینی آمریکایی‌ها در حد لفظ باقی ماند اما برخی مقامات آمریکایی حرف‌هایی زدند مبنی بر اینکه که قرار است جمعه آمریکا به ایران حمله کند. البته این موضوع نیز در حد همان حرف باقی ماند و همان گونه که پیش‌بینی می‌شد حمله‌ای در کار نبود.

با این وجود قیمت نفت به این اخبار روی خوش نشان داد و توانست آتش رشد قیمت نفت را تندتر کند تا قیمت نفت برنت در ساعاتی از روز جمعه به بالای ۶۵ دلار در هر بشکه نیز برسد.

در نهایت اما نفت برنت با رشدی ۴ درصدی در هفته گذشته روی عدد ۶۴ دلار و ۴۵ سنت بسته شد. نفت شاخص آمریکا اما رکوردشکنی کرد و ۹.۳ درصد بالا رفت تا ۵۷ دلار و ۴۳ سنت معامله شود.

قدرت این خبر آن قدر زیاد بود که با وجود عوامل تضعیف‌کننده قیمت در بازار مانند افزایش تولید و صادرات نفت عراق، باز هم رشد بالایی به ثبت رسید. البته در این رشد قیمت نباید تقویت احتمال تمدید توافق کاهش تولید را نادیده گرفت.

بر اساس اعلام دبیرخانه دائمی اوپک، اعضای اوپک در اول ژوئیه و تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک دوم ژوئیه گردهم می‌آیند تا درباره آینده بازار نفت تصمیم بگیرند.

اگرچه آمریکا فشار زیادی بر عربستان برای پایین نگه داشتن قیمت نفت داشت اما به نظر می‌رسد عربستان تمایل زیادی برای تمدید توافق کاهش تولید داشته باشد.

امری که می‌تواند با پایان تابستان و نزدیک پشدن به فصول سرد سال که تقاضا را برای نفت افزایش می‌دهد، باعث بالا رفتن بیشتر قیمت‌ها شود.