به گزارش ایرنا، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی عصر روز شنبه در آیین اختتامیه این جشنواره با اشاره به توجه ویژه به داستان گویی در قرآن کریم گفت: بسیاری از آموزه های دینی ما از راه تعریف داستان های مختلف در این کتاب آسمانی تعریف می شود.
حجتالاسلام ناصر خدایاری افزود: تاثیرگذاری داستان های جذاب بسیار بیشتر از سخنرانی های متوالی در موضوع های خاص است و بر این اساس گسترش و همه گیر کردن این سبک از هنر باید ادامه داشته باشد.
وی استفاده از ابزار داستان برای آموزش و تربیت نسل های نو را یکی از آداب کهن و دیرین جامعه ایرانی عنوان کرد و ادامه داد: داشتن تنها نگاه سرگرمی به داستان و هنر داستان سرایی خطا بوده و از دیرباز این هنر به عنوان ابزار آموزشی و تربیتی مطرح شده است.
فرماندار مهاباد نیز در این مراسم اظهار داشت: داستان نویسی زبان مشترک همه ملت های جهان است که نهایت همه آنها به صلح و دوستی می انجامد.
ایرج شجاعی افزود: با استفاده از ابزار و هنر داستان سرایی میتوان نسل های جوان و نوجوان را آموزش داد و آنان را از خطرات فضای مجازی آگاه کرد و حتی فرهنگ استفاده از آن را یاد داد.
وی ضمن قدردانی از زحمات رییس سابق اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مهاباد که به درجه بازنشستگی نایل آمده است بیان کرد: امیدواریم مدیریت جدید اداره فرهنگ و ارشاد این شهرستان که نقش مهمی در تسهیل امور مختلف برای هنرمندان را دارد در این راه موفق باشد.
همچنین در ادامه این مراسم از کتاب «ژیاو» شامل داستان های کردی از ۲۱ نویسنده منطقه موکریان مهاباد که شامل ۱۷۰ صفحه از انتشارات ژیر در تیراژ یک هزار جلد است، رونمایی شد.
مراسم اختتامیه دومین جشنواره «داستانک کُردی» با شرکت ۱۶۲ اثر از ۸۸ نویسنده از استانهای آذربایجان غربی، ایلام، کرمانشاه، لرستان و کردستان با معرفی پنج اثر برتر و پنج اثر شایسته تقدیر برگزار شد.
آزاد عزیزی از شهرستان بوکان صاحب اثر برتر این جشنواره شد، هیمن عبدالله پور از بوکان در جایگاه دوم ایستاد و نسرین باباخانی از کرمانشاه نیز جایگاه سوم را به خود اختصاص داد.
همچنین از محمد رحیمیان، امجد غلامی و کاوان محمدپور به عنوان داوران این جشنواره قدردانی شد.
در نخستین دوره این جشنواره نیز که اردیبهشت سال گذشته برگزار شده بود، ۹۸ داستانک از ۵۳ نویسنده به دبیرخانه ارسال و ۶۴ اثر از ۳۴ نویسنده با توجه به قالب اعلام شده برای بخش داوری در نظر گرفته شد که از میان آنها پنج اثر از پنج نویسنده به عنوان داستانک های برتر برگزیده و برای چاپ انتخاب شد.
مهاباد در جنوب آذربایجان غربی واقع است و از قطبهای مهم فرهنگ و هنر آذربایجان غربی در عرصههای مختلف به شمار میرود.
۹۹۰۳/۶۱۸۵/۲۰۹۳