بیرجند- ایرنا- رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی از انهدام ۱۹ باند تهیه و توزیع مواد مخدر از ابتدای سال جاری تاکنون در استان خبر داد و گفت: در این مدت بیش از یکهزار و ۵۰۰ نفر متهم مواد مخدر دستگیر شدند.

سرهنگ حسین محمدی روز یکشنبه در نشست خبری اظهار داشت: در این مدت آمار دستگیری متهمان مربوط به مواد مخدر ۶ درصد نسبت به مدت مشابه پارسال افزایش داشته است.

وی یادآور شد: کشف مواد مخدر در استان از ابتدای امسال تاکنون نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۱۹ درصد و کشفیات مواد صنعتی به ویژه شیشه در سه ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.

وی ادامه داد: از ابتدای امسال تاکنون بالغ بر ۱۱ تن انواع مواد مخدر کشف و ضبط شد که بیش از ۹ تن و ۵۰۰ کیلوگرم آن توسط نیروهای پلیس و مابقی از سوی سایر ارگان‌های مقابله‌ای بوده است.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی بیان کرد: در همین مدت ۳۴۰ دستگاه انواع خودرو و موتورسیکلت کشف شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۷ درصد رشد داشته است.

وی با اشاره به اینکه در سه ماه نخست امسال کشفیات از خرده فروشان بیرجند نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۱۹ درصد افزایش داشته است، گفت: تعداد دستگیر شدگان این شهرستان در سه ماه نخست سال جاری ۱۵۸ درصد افزایش داشته است.

سرهنگ محمدی با بیان اینکه در سال ۹۷ بیش از ۱۰ هزار قرص‌های غیرمجاز در سطح استان کشف شد اظهار داشت: میزان کل کشفیات سال گذشته در خراسان جنوبی بیش از ۳۸ تن است.

وی به دستگیری پنج هزار و ۶۰۰ نفر قاچاقچی در سال گذشته اشاره کرد و افزود: از این تعداد ۹۰۰ نفر خرده فروشان در سطح شهرستان‌ها بوده‌اند.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی ادامه داد: سال گذشته بیش از یکهزار خودرو و ۷۴ باند مواد مخدر کشف و منهدم شده است.

وی از مواد مخدر به عنوان یکی از بلایای خانمان سوزی یاد کرد و گفت: مواد مخدر قدرت تفکر، پشتکار، کوشش و سازندگی را از جوامع به ویژه جوانان می‌گیرد و باعث از بین رفتن بنیان اعتقادی خانواده‌ها و افراد می‌شود.

سرهنگ محمدی افزود: رسانه‌ها با تشکیل شبکه‌های اجتماعی و قابلیت دسترسی به اخبار و اطلاعات بیش از پیش به بخش‌های زندگی مردم نفوذ دارند لذا باید از این ظرفیت برای ارائه موضوعات پیشگیری از مواد مخدر استفاده کرد.

وی با بیان اینکه ۲۶ ژوئن مصادف با پنجم تیرماه روز مبارزه با مواد مخدر معرفی شده است، ادامه داد: از سوی سازمان‌های جهانی هیچ اقدامی عملی برای مبارزه با مواد مخدر صورت نمی‌گیرد با وجود اینکه ایران پرچمدار مبارزه با مواد مخدر در دنیاست از لحاظ تجهیزات و امکانات مبارزه با مواد مخدر تحریم شده است.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی یکی از راهبردهای مقابله با مواد مخدر را استفاده از تمامی تجهیزات و برخورد با قاچاقچیان، عمده و خرده فروشان عنوان و اضافه کرد: تا کنون بیش از ۲۳ مرحله پاکسازی نقاط آلوده را به اجرا درآوردیم که منجر به کشف سه تن و ۷۰۰ کیلو گرم مواد مخدر شده است.

وی اظهار داشت: اگر بتوانیم در خصوص کاهش سطح تقاضا تلاش خود را مضاعف کنیم در حقیقت به مقابله نیز کمک کرده‌ایم و میزان پخش مواد در استان کمتر خواهد شد.

سرهنگ محمدی با بیان اینکه اولویت بخشیدن به اقدامات آموزشی، آگاه سازی، اقدامات مشاوره‌ای به افراد جامعه به خصوص جوانان و نوجوانان میزان پخش مواد مخدر در سطح استان را کاهش می‌دهد گفت: تاکنون ۷۵ کلاس آموزش همگانی برای افراد آسیب پذیر برگزار شده است که بیش از ۶ هزار نفر در این کلاس‌ها شرکت کرده‌اند.

وی به برپایی ۹ نمایشگاه مبارزه با مواد مخدر در سطح استان اشاره کرد و افزود: ۱۹ هزار نفر از این نمایشگاه‌ها بازدید کرده‌اند.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی یادآور شد: در سه ماه نخست امسال ۹۷ نفر نیز به دفتر مشاوره تخصصی پلیس مبارزه با مواد مخدر استان مراجعه داشته‌اند.

وی با بیان اینکه برای پیشگیری باید بپذیریم مواد مخدر و مواد روان گردان جدی است و سکوت کردن و مخفی کردن جایز نیست، ادامه داد: سال گذشته تحقیقاتی انجام پذیرفت که نتایج آن نشان می‌دهد ۸۴ درصد از معتادان را مردان و ۱۶ درصد را زنان تشکیل می‌دهند.

محمدی بیان کرد: از مجموع معتادان استان ۵۳ درصد شاغل، ۶۷ درصد زیر دیپلم بوده همچنین ۵۷ درصد آنها مواد مخدر سنتی و ۴۳ درصد مواد صنعتی و شیمیایی مصرف می‌کنند.

وی از شناسایی ۱۸ پاتوق مواد مخدر در شهرستان بیرجند از ابتدای امسال خبر داد و گفت: یکی از این پاتوق‌ها پلمپ و مابقی تحت نظارت پلیس بوده تا در زمان مناسب برخورد شود.

رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی تاکید کرد: با افزایش تولید فرامنطقه ای شیشه، زنگ خطر در کشور به صدا درآمده که اهمیت این موضوع با افزایش کشفیات مواد صنعتی بیش از پیش نمایان شده است.

وی یکی از عوامل گسترده‌تر شدن قرص‌های غیر مجاز و روانگردان را تبلیغات کاذب دانست و گفت: این قرص‌ها به بهانه تمرکز حافظه و بیدار خوابی به فروش می‌رسد که هدف اصلی هم درآمدزایی است.

سرهنگ محمدی افزود: معاشرت با افراد ناباب، وجود فرد معتاد در خانواده و در دسترس بودن مواد مخدر از عواملی است که تأثیر گذاری بیشتری در گرایش افراد به مواد مخدر داشته است.

۹۸۹۳ * ۶۰۵۴